Bolu'da Kar Yağışı

Yoğun kar yağışı nedeniyle BoluSeben karayolunda sürücüler güçlükle ilerleyebildi Gölcük ve Abant Tabiat ile Yedigöller Milli parklarında kar yağışı aralıklarla devam ediyor Kartalkaya kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Bolu'da etkili kar yağışı nedeniyle Bolu-Seben karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı.

Bolu'nun yüksek kesimlerinde, etkili sağanak gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Doğal güzellikleri ile ilgi gören ve sonbaharda sararan Abant ve Gölcük Tabiat ile Yedigöller Mili parkları yavaş yavaş beyaz örtüye bürünürken, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da da kar yağışı etkisini artırdı. Kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Bolu-Seben karayolunda yolculuk yapan sürücüler ise zor anlar yaşadı. Kar ve buzlanma nedeniyle araçları kayan bazı sürücüler, zincir takarak yollarına devam edebildi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde de etkili kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nun Yeniçağa, Gerede ve Cankurtaran mevkilerinde sürücüler zorlandı.

-Sonbahar ve kış renkleri bir arada

Öte yandan, kente 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nın yüksek kesimlerinde beyaza bürünen çam ağaçları ile iç kesimdeki değişik tür ve çeşitteki ağaçların sarı yaprakları görsel şölen oluşturdu.

Gölcük'e İstanbul'dan gelen Aybüke Kahyaoğlu, 'Buraya ilk defa geldim, çok güzel ama hava biraz soğuk. Herkesin buraya gelmesini isterim.' dedi.

Banu Poyraz ise İstanbul'un kalabalık ortamından kaçmak için buraya geldiklerini dile getirerek, 'Çok güzel bir yer. Havası çok temiz. Burası kar yağışı ile daha güzel olmuş.' diye konuştu.
Kaynak: AA