BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı

Antalya Valisi Karaloğlu: '(BAKA'nın 2016 Mali Destek Programında desteklenmesine karar verilen firmalar) Firmalardan FETÖ ile bağlantılı olanlar varsa, onları yönetim kurulunda görüşüp bir karara bağlayacağız'.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Ekim Ayı Olağan Toplantısı, BAKA Dönem Başkanı ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Valiliği Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de toplantıya gecikmeli olarak katılacağı bildirildi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının başında konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, toplantıda daha önce BAKA'dan destek alan firmaların taleplerinin görüşüleceğini bildirdi.

2016 Mali Destek Programında Antalya, Burdur ve Isparta'da desteklenmesine karar verilen firmaların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olup olmadıkları konusunun araştırıldığını belirten Karaloğlu, 'FETÖ ile bağlantılı olanlar varsa, onları yönetim kurulunda görüşüp bir karara bağlayacağız.' dedi.

BAKA'da FETÖ ile bağlantıları nedeniyle daha önce 15 kişinin sözleşmesinin iptal edildiğini anımsatan Karaloğlu, şunları söyledi:

'Çalışmalarımız devam ediyor, bugün de yine bu konuyu yönetim kurulunda görüşeceğiz. Belki bu listeye birkaç çalışanın eklenme ihtimali var. Bu ne kadar daha sürecek? Arınma süreci bitinceye kadar, ajansın içindeki FETÖ ile irtibatlı bütün kişiler temizleninceye kadar bu işe devam edeceğiz. Çalışma bittikçe karar veriyoruz. Bir yanlış da yapmak istemiyoruz. Araştırmaları ince eleyip sık dokuyoruz. Bugüne kadar aldığımız kararlarla ilgili gönlümüz mutmain. Bundan sonra da mutmain oldukça bu kararları paylaşacağız. Alacağımız kararların 3 ilimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

Kaynak: AA