Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 36 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, 3 bin 500 süt ve besi çiftliği sahibini ağırlayacak

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yapılacak Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nın, hayvancılık sektörüne ışık tutacağı bildirildi.

Fuarın düzenleyicisi GL Platform'dan yapılan açıklamada, Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nın 3-6 Kasım tarihlerinde yapılacağı belirtildi.

Turizm sektöründeki olumsuz tabloya rağmen fuarın, ilçe ekonomisine yaklaşık 10 milyon lira dolaylı katkı sağlayacağı vurgulanan açıklamada, 100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip 3 bin 500 süt ve besi çiftliği sahibinin yer alacağı fuarda büyük ve küçükbaş ırkların yanı sıra çiftlik ekipmanları ile yeni teknolojilerin de ilk kez görücüye çıkacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, organizasyonun sadece ticari olmadığını, Türkiye’de süt ve hayvancılık sektörünün yeni yol haritasını belirlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Fuar'da bu yıl, Çine ilçesinin onur konuğu olacağını kaydeden Ceylan, 'Geçen yıl tüm sektör, fuarı 'Hayvancılığın Düğünü' olarak nitelendirdi. Ticari anlaşmaların yanında fuarın ilk günü yapılan Et ve Süt Kurumunun süte müdahale etmesi çağrısı aynı gün yanıt buldu. Üreticinin elini rahatlan bu karar kısa sürede alındı. Fuar adeta üreticinin sesi, sektörün de referansı haline geldi. Bu yıl ise balayı yapacağız. Sektördeki son engelleri de bu fuarla aşacağız. Bu fuarda herkesin yüzü gülecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Süt ve süt ile ilgili sorunların konuşulacağı fuarda, 'En Verimli Besi Sığırı Yarışması', 'Damızlık Koyun Keçi Güzellik Yarışması' gibi çeşitli yarışmalar da yapılacak.

Kaynak: AA