Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Türkiye Geleceğine Güvenli Bakıyor

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye’nin artık geleceğine güvenle baktığını dile getirdi.

Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Türkiye Geleceğine Güvenli Bakıyor
Kütahya’nın ilk güneş enerji santralinin açılış töreninde konuşan Vali Nayir, yatırımların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Enerjinin günümüz dünyasının vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, "Belki kavgaların, anlaşmazlığın sebebi de enerji. Hayatımızın her safhasında enerjinin mutlaka önemli bir yeri var. Aklınıza gelebilecek her konunun bir enerji bağlantısı, bir enerji ihtiyacı var. Dolayısıyla bizler de ülke olarak dışa bağlı olduğumuz bu noktada enerji kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirip, enerjiden en üst istifadeyi sağlamız lazım. Birçok enerji kaynağı artık tartışılabilir durumda. Dünyanın genel ekolojik dengelerini bozacağından dolayı birçok enerji kaynağına itirazlar var ama rüzgar ve güneş gibi hem yenilenebilir hem de temiz enerji noktasında hiçbir sıkıntı yok. Herkesin fikir birliğine vardığı bu kaynaklardan azami istifadeyi sağlayabilecek bir yapı içerisinde bugün devam ediyoruz. Hükümetimiz de bu konuyu geliştirmek ve yaymak için elinden geleni yapıyor. Bugün burada 1 yıl önceden başlayan güzel bir heyecanın ve faaliyetin olumlu semeresini hep birlikte görmek, bu neşeyi Erden ailesiyle paylaşmak üzere buradayız. Temennimiz o ki Kütahya ölçeğindeki bu çalışmalar ülke geneline yayılarak devam etsin ve ülkemiz geleceğine daha güvenle baksın" dedi.

Yapılan yatırımların 15 Temmuz ihanetine birer cevap olduğunun altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "15 Temmuz gecesi bu coğrafya tarihinin en büyük ihanetini gördü. Nasıl başarıyla çıkıldı bu işin içerisinden? Önce devlet büyüklerimizin cesareti, basireti ve ferasetiyle, daha sonra onlara aynı mukabelede bulunan milletimizle. Ve şunu unutmamak lazım; bundan önceki en ufak sıkıntıda büyük tepki veren ekonomimiz bunda üzerine düşeni fazlasıyla yapıp olumlu tepkiler verdi, Başbakanına, Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Hiç etki göstermedi, aksine yeni yatırımlarla önüne cesaretle ve umutla baktığını gösterdi. Bu örnek de onun devamı. İnşallah ilimizdeki gibi ülkemizde bu yatırımlar ihanetten etkilenmediğimizi, geleceğe dair umutlarımızın kırılmayacağını gösteren bir yatırım olarak ayrı bir kıymet taşıyor. 15 Temmuz ihanetinin önlenmesinde özel sektörün göstermiş olduğu bu vefalı davranışı da takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA