Ahmed-İ Hani Parkı Hizmete Açıldı

Muş Belediyesince yaptırılan Ahmed-i Hani Parkı hizmet vermeye başladı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 milyon 100 bin liraya yaptırdıkları parkın, vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Belediyeye ait arazide 22 bin metrekare alanda Ahmed-i Hani Parkı'nı yaptırdıklarını ifade eden eden Asya, şöyle konuştu:

'Geçen yıl inşaatına başladığımız parkın birinci etabını bitirdik. Parkta piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanı, restoran, süs havuzu, amfi tiyatro ve kamelyalar yer alıyor. Kentin belirli bölgelerinde de park çalışmalarımız devam ediyor. İnsanlarımızın aileleriyle sakin ve huzurlu vakit geçirebilmeleri için alternatif alanlar yaratmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu park çalışmaları arasında en büyük alana sahip olan Ahmed-i Hani Parkı'dır. İstismar edilmiş bir ismin yeniden aslına uygun bu bölgede ve ilde yaşatılmasını istiyorduk. İslam aliminin yeterince tanıtılmamasından da muzdariptik. Bu anlamda halkımızın bizden talebi oldu. Meclisimize gelen teklifi oy birliği kabul ederek, bu ismin burada yaşatılması kararını aldık.'

Bu parkın yanı sıra genç ve çocukların istifade edebileceği halı saha, voleybol ve basketbol sahası inşaatlarının da devam ettiğini bildiren Asya, kentin birçok bölgesindeki boş alanlarda da park yapım çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirdi.

Kaynak: AA