''Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı'' Hazırlık Toplantısı

Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek ''Aeneas Rotası Projesi Çalıştayı'' hazırlık toplantısı, Edremit Belediyesi hizmet binası meclis salonunda gerçekleştirildi.

Edremit Kaymakamlığı tarafından koordine edilen toplantıya, Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Metin Tüzün, daire müdürleri, Antandros Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat ve bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti başkanları katıldı.

Prof. Dr. Polat, gerçekleştirilmesi planlanan çalıştay ile ilgili slayt gösterimi yardımıyla anlatımlar yaptı. Polat, ''Bu çalıştay, bölgemizin tanıtımı açısından büyük önem arz etmektedir. Bölgemizin tarihi yapısı dünya tarihine yön gösteren niteliktedir. Bu tarihi yapıyı paylaşmamız gerekiyor.'' ifadesini kullandı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı da, ''İlçemiz gerçekten çok büyük tarihi ve kültürel birikime sahip. Bizler hep birlikte bu değerlerimizi öne çıkarmak için çaba sarf etmekteyiz. Bu gün bunun için buradayız.'' diye konuştu.

Kaynak: AA