Adana'da 2 Çocuğun Yanarak Hayatını Kaybetmesi

Anneleri uyurken çıkan yangında hayatını kaybeden 2 kız çocuğun ölümüyle ilgili iki zanlının yargılanmasına devam edildi.

Adana'da misafir olarak gittikleri evde, anneleri Yasemin Kahriman uyurken çıkan yangında yanarak hayatını kaybeden 2 kız çocuğunun ölümlerine neden olduğu iddia edilen 2 zanlının 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4. celse duruşmaya tutuksuz zanlılar İbiş Çiçek ve Ali Rıza Samur katılmadı.

Tanık Halil Kırmızıtaş, sanık Çiçek'in komşusu olduğunu belirterek, 'Yangını görünce ikinci kata çıktım. İçeri girmeye çalıştım, çok duman vardı, kadını çıkartabildim. Kadın da ufak tefek çocuk gibi bir şeydi. Ben sadece evde onun olduğunu düşündüm. İçeride iki tane çocuğunun olduğunu söyledi. Tekrar yukarı çıkıp içeri girmeye çalıştım ancak içeri girilebilecek gibi değildi.' ifadesini kullandı.

Sanık Samur'un avukatı, müşteki anne Yasemin Kahriman'ı ifadesinin alınabilmesi için bir sonraki duruşmaya hazır etmeye çalışacaklarını söyledi.

Mahkeme heyeti duruşmayı Kahriman'ın adresinde ifadesinin alınması için erteledi.

İçel Kadın Sığınma Evinde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları Fatma (5) ve Selvi’yi (2) de yanına alarak 7 Ocak 2015’te 4 yıl önce Tunceli Otogarı’nda tanıştığı ve Adana’da yaşayan Ali Rıza Samur’un yanına gelmiş, Samur da anne ve 2 kızını arkadaşı İbiş Çiçek’in kiracı olduğu İstiklal Mahallesindeki evine götürmüştü. 9 Ocak 2015'te evdeki elektrik sobasından çıkan yangında 2 kız kardeş yanarak hayatını kaybetmiş, kızlarını kurtarmaya çalışan anne Kahriman ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA