70'Lik Çift İkinci Baharını Yaşıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde nikâh masasına oturan Ummahan-İbrahim Karaca çifti, ömrünün ikinci baharını yaşadı. Nikah masasına oturan 70’lik çiftin şahitleri ise torunları oldu.

70'Lik Çift İkinci Baharını Yaşıyor
Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Ummahan Kökten (60) ve aslen Denizlili olan İbrahim Karaca (70), 14 yıllık arkadaşlığın ardından geçtiğimiz günlerde nikah masasına oturdu. 70’lik çiftin nikah şahitliğini İbrahim Karaca’nın torunu ve Koru Mahallesi Muhtarı Birol Dalan yaptı. 2002 yılından bu yana Ummahan Kökten ile arkadaşlık kurduklarını aktaran İbrahim Karaca, geçen 14 yılın ardından nikah masasına oturma kararı aldığını söyledi.



İbrahim Karaca yaşın sevgiye engel olmadığını dile getirerek, “Ömrümüzün ikinci baharını yaşıyoruz. Yaşımız yetmiş olabilir ama sevginin yaşı yoktur. Ummahan Hanım’la yaklaşık 14 yıldır, bir dargın bir barışık arkadaşlığımız sürdü. Ama kalplerimiz hiç ayrılmadı ve en sonunda nikahla bunu süslemek istedik” dedi.

Ummahan Karaca, geçmiş yıllarda çok zor bir yaşam sürdüğünü ve artık sevinç gözyaşı döktüğünü belirterek, “İbrahim Bey’le evlendiğim için çok mutluyum. Artık mutluluk ve huzur istiyorum. Geçmiş evliliğimde çok üzülmüştüm ama şimdi ömrümün ikinci baharındayım. İyi ki hayatıma girdi” diye konuştu.

Çiftin nikah fotoğraflarını çeken 18 yıllık fotoğrafçı Faruk Uslu; iş yaşamı boyunca ilk defa yaşlı bir çiftin nikah fotoğraflarını çektiğini, bugüne kadar hep 20’li yaşlardaki çiftlere fotoğraf çekimi yaptığını vurgulayarak çok farklı bir deneyim kazandığını ifade etti.

Ömrünün ikinci baharını yaşayan 70’lik Karaca çifti, aşkın yaşı olmadığını ve herkesin bu duyguyu mutlaka tatması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA