'VW, Uzun Vadede İstihdamı 5 Haneli Rakamlarla Azaltabilir'

VW Personel Müdürü Blessing, şirketin elektrikli otomobil dönüşümü kapsamında daha az işçiye ihtiyaç duyulacak olmasından dolayı uzun vadede on binlerce kişiyi işten çıkarabileceğine işaret etti.

Volkswagen (VW) Personel Müdürü Karlheinz Blessing, VW’nin elektrikli otomobil dönüşümü kapsamında uzun vadede 5 haneli rakamlarla istihdam kesintisine gidebileceğini bildirdi.

Blessing, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği röportajda, Alman otomobil üreticisi VW’nin elektrikli otomobil dönüşümü kapsamında daha az işçiye ihtiyaç duyulmasından dolayı uzun vadede on binlerce kişiyi işten çıkarabileceğine işaret etti.

Uzun vadede 5 haneli rakamlarla işten çıkarmalar gerçekleşebileceğini dile getiren Blessing, 'Burada işten çıkarmalarla ilgili rakam bir kaç yüz kişi değil. Yıllar içinde dünya genelinde 5 haneli rakam söz konusu.' ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçların içten yanmalı motorlara kıyasla daha az bileşenden oluştuğunu vurgulayan Blessing, 'Bu yüzden uzun vadede üretim için daha az elemana ihtiyacımız var. Bu, dizel skandalı olmasaydı yine de yapılırdı. Şimdi ise bir şeyler yapma baskısı arttı sadece.' değerlendirmesini yaptı.

Zorla işten çıkarmalar gerçekleşmeyeceğini aktaran Blessing, henüz konuyla ilgili bir karar alınmadığını ancak VW'nin bu durumu değerlendirmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA