Vali Şahin, 'PTT Benim Evladım Gibidir'

PTT’nin 176. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, PTT’nin kar eden bir kurum haline gelmesi için büyük emek sarf ettiklerini belirtti.

Vali Şahin, 'PTT Benim Evladım Gibidir'
Samsun Valisi İbrahim Şahin, PTT’nin 176. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıda konuşma yapan PTT Başmüdürü Adnan Sert, değişim ve gelişim hamlesiyle birlikte Türkiye’nin zarar eden kuruluşundan kar eden kamu kuruluşu haline geldiklerini söyledi.



"4 bin 500 noktada PTT’nin hizmet verdiği yerler var"

PTT’nin dünya ülkelerine hizmet eden bir kurum olduğunu ifade eden Vali Şahin, "176 yıldır bu topraklar üzerinde önemli hizmetler veren teşkilatımız son süreçte de gelişen teknolojiyle, ortaya çıkan yeni imkanlarla kendisini güçlendirerek bulunduğu hizmetleri daha etkin bir şekilde hayata geçirmek için gayret gösteren bir teşkilattır. PTT benim evladım gibidir. PTT’nin yeni logosunda benim çok emeğim vardır. 2002 yılında göreve geldiğimde PTT zarar eden bir kuruluştu. 35 binin üzerinde çalışan ne yapalım da bu yükten kurtulalım diye kara kara düşünen bir irade vardı. Bir lira sembolik fiyata satalım bu yükten kurtulalım diyen bir anlayış. PTT niye bu hale düşmüştü? Çünkü telefon, telgraf, posta üç hizmet bir arada görülüyordu. Yıllar geçtikçe internetin hayata geçmesi ile birlikte telekomünikasyon kısmı çok hızlı yol aldı. Geleneksel posta artık tarihe karıştı. Mektup yazanların sayısı günden güne azalıyor. Onun yerine internet üzerinden haberleşme, mesajlaşma daha fazla kullanılmaya başladı.

Bunun için 2004’te PTT Bank’ın kuruluşuna karar verdik. Bu kararımızı aldık ve bundan sonra PTT’nin rotası değişti. PTT süratle hizmet ağını yeni hizmet türleriyle genişletmeye başladı.

Bugüne geldiğimizde 4 bin 500 noktada PTT’nin hizmet verdiği yerler var. Hem bilişim altyapısını kullanıyor, hem banka hizmetlerini yapıyor, aynı zamanda kargo taşımacılığı da yapıyor. Geleneksel mektup işi de yapıyor, ama mektupları hibrit posta yöntemiyle yazılacak metni sipariş ediyorsunuz, aynısı ulaşacağı yerde çıkışını alıyor, iletebiliyor. Bir yandan teknolojiyi yakalıyor, diğer yandan da kişisel posta pullarıyla, geleneksel mektup hizmetleriyle geçmişi koruyarak geleceği inşa eden bir durumu PTT yakalamış oluyor" diye konuştu.

"100 firma arasına kısa sürede girmeyi başardı"

PTT’nin, geçen yıl itibariyle cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkardığını belirten Vali Şahin, "Tabii 200 milyon dolar civarında da bir net karı var. Zarar eden PTT, PTT Bank konseptinin devreye girmesiyle beraber en fazla vergi veren 100 firma arasına kısa sürede girmeyi başardı. Dolayısıyla internetin TELEKOM’u PTT’den yolunu ayırmasıyla birlikte PTT yok olacak diyenler, bir kez daha PTT’nin kendini yenileme ve değişimden sonra bir kuruluş olmanın verdiği tecrübeyle başarısının üzerine başarı katmaya devam ediyor. Bu gün PTT çalışanlarının logosunu ve bayrağını gururla taşıdığı bir kurum halini aldı. Burada her birinizin çok emeği ve payı var. Bu vesile ile sizlerle beraber olmaktan büyük keyif aldım. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

PTT çalışanları ve ailelerinin katıldığı kahvaltı sonrasında Vali Şahin ve PTT Başmüdürü Adnan Sert tarafından PTT’nin 176. kuruluş yıldönümü pastası kesildi.
Kaynak: İHA