Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı

Ordu'daki fuarda, AA foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' de ziyaretçiler tarafından gezildi Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş:'Yazar ve şairler eserlerini sergileme imkanı yakaladılar, kitapseverler de kitapla buluştu. Bunun yanında ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı fotoğraf sergisi de yoğun ilgi gördü'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesince, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ordu Ulusal Karadeniz Kitap Fuarı'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kültür Sanat Merkezi'nde, 21 Ekim'de açılan fuara 52 yayın evi katıldı. Yazar ve şairler tarafından imza günleri yapılırken, konferanslar düzenlendi. Ayrıca fuarda, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' de ziyaretçilerle buluştu. Fuarı 10 günde 36 bin kişi ziyaret etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarda, fikirle fikirden istifade etmek isteyenlerin, sanatla sanatseverlerin, kitapla da kitapseverlerin buluştuğunu söyledi.

Fuarın, ulusal mahiyette 21 Ekim Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açtığını anımsatan Tekintaş, 'Fuarın bugün son günü yaşıyoruz. Bu süre içerisinde faaliyetleri herkes tarafından kabul gören, taktir toplayan özellikle yoğun ilgi gösterilen bir fuarı yaşadık.' dedi.

Yayın evleri, yazarlar, şairler ve konferans veren isimlere ayrı ayrı teşekkür eden Engin Tekintaş, 'Yazar ve şairler eserlerini sergileme imkanı yakaladılar, kitapseverler de kitapla buluştu. Bunun yanında ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı fotoğraf sergisi de yoğun ilgi gördü. Salonlarda seminer, konferans verildi. Yazarlarımız kitaplarını imzaladı. Çok yönlü bir organizasyon gerçekleştirildi. Bu vesileyle katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Tekintaş şunları kaydetti:

'21 Ekim'den bugüne kadar, 6 bini öğrenci olmak üzere toplam 36 bin civarında vatandaşımız bu fuarda kitapla buluştu. Bu ayrı bir mutluluktur. Kent için önemli günlerdi. Önümüzdeki yıllarda daha geniş mekanlarda yapmayı hedefliyoruz. Bu 36 bin rakamının katlanarak gitmesini istiyoruz. Daha mükemmelini yapmak dileklerimle milletimize teşekkür ediyorum.'
Kaynak: AA