Sözleşmeli Askeri Sağlık Personeli Subay Ve Astsubaylar Muvazzaflığa Alındı

Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, sözleşmeli askeri personelin muvazzaflığa alınmasına yönelik yıllardır devam eden taleplerinin dikkate alınarak sağlık personeli sözleşmeli subay ve astsubayların muvazzaflığa alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sözleşmeli Askeri Sağlık Personeli Subay Ve Astsubaylar Muvazzaflığa Alındı
Kanun Hükmünde Kararname’de geçen maddenin ilk etapta sağlık personeli Silahlı Kuvvetler personeline ilişkin değil de tüm sözleşmeli subay ve astsubaylarla ilgili olduğunun zannedilmesi nedeni ile birçok sözleşmeli subay ve astsubaylardan kendisini sevinç gözyaşları ile arayanların olduğunu dile getiren Yıldız; “Devlet büyüklerimizin bu yaraya parmak basarak, sözleşmeli askeri personelin mesleki güvencelerinin sağlanarak geleceğe güvenle bakabilmelerini teminen muvazzaflığa alınması hususunda yakın zamanda bir düzenleme yapılmak sureti ile bizlere yine bir müjdeli haber vereceklerini ümit ediyoruz.”dedi.

Muvazzaflığa alınan sağlıkçı sözleşmeli subay ve astsubaylara hayırlı olsun dileklerini ileten Yıldız, “Görev yaparken gerek atandıkları görev, gerekse aldıkları sorumluluk açısından emsali muvazzaf subay ve astsubaylardan hiçbir farkı bulunmayan sözleşmeli subay ve astsubaylar ile görev yapan sözleşmeli uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin sürekli sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyeceği endişesi ile çalışıyorlar. Görevlerinde liyakatlarını ve rüşdünü ispatlayan tüm sözleşmeli askeri personelin kadroya alınmasını gönülden temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

’’Tüm sözleşmeli askeri personele ayrıldıktan sonra kamuda iş hakkı tanınmalı’’

Aynı KHK ile 2 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyen sözleşmeli uzman erbaşlara infaz koruma memuru olabilme hakkının verilmiş olması düzenlemesinin binlerce ayrılan sözleşmeli uzman erbaşa umut olduğunu dile getiren Yıldız, “Sözleşmeli Subay, Astsubay, Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erlerden çeşitli nedenlerle sözleşmeleri yenilenmeyenlere kamuda iş hakkı verilmesinin onların yapmış oldukları hizmetlere karşı vefa duygusunun bir ifadesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘’Muvazzaflığa alınanlar Türk milletinin yüz akı olacak’’

Yıldız, “Bugün Devlet büyüklerimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Sağlıkçı sözleşmeli subay ve astsubaylar muvazzaflığa alındıktan sonra ordumuzun göz bebeği olarak Yüce Türk Milletinin yüzünü asla kara çıkarmayacak ve yüz akı olacaktır. Yıllardır mesleki güvenceleri olmaksızın görev yapan ve geleceğe umutla bakamayan binlerce sözleşmeli subay ve astsubay, sözleşmeli uzman erbaş ve sözleşmeli erlere de ilerleyen zaman diliminde muvazzaflığa alındıkları müjdesinin verilmesini istiyoruz’’ dedi.

Türkiye’nin yıllardır bekleyen kronikleşmiş bütün sorunlarını teker teker çözen siyasi iktidara teşekkürlerini ileten Yıldız, “Başta Cumhırbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genelkurmay Başkanımız Hulisi Akar’a ve bu yasal düzenlemede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım”diye konuştu.

Kaynak: İHA