Servisçi Esnafı Zorla Bağış Ve Korsan Servise Karşı Ayaklandı

Okullardaki zorla bağış ve korsan servisçilere karşı toplanan servisçi esnafı sorunların çözülmemesi durumunda kontak kapacaklar. Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce’de okullarda zoraki alınan bağışlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Servisçi Esnafı Zorla Bağış Ve Korsan Servise Karşı Ayaklandı
Malatya’da servisçilik yapan esnaflar sosyal medya üzerinde örgütlenerek eylem yapma kararı aldı. Ancak bu kararı erteleyen esnaflar bir düğün salonunda toplanarak istişare toplantısı yaptı. Servisçiler, meslekleri ile ilgili birçok sıkıntının olduğunu belirterek bunların başında ise okul aile birliklerine verdikleri zoraki bağış ve korsan servisçiler olduğunu söylediler.

Toplantıya katılan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce’de yaptığı konuşmada servisçi esnafının sorunlara karşı tek başlarına örgütlenip toplanmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.



Göreve geldikleri günden bu yana okulların bağış adı altında servisçi esnafından zorla para talep etmesine karşı çıktıklarını belirten İnce, “Sonu nereye giderse gitsin, ucu kime dokunursa dokunsun biz bu rüşveti önleyeceğiz. Bu haraca dur diyeceğiz. Ama mutlaka esnafın desteği lazım, biz oda olarak bir kişiyiz ama esnaf olarak bin kişiyiz ve yapamayacağımız bir şey yoktur” diye konuştu.

Servisçi esnafının yılda ortalama 7 milyon TL okul aile birliklerine bağış yaptıklarını ifade eden İnce, “Bu bizim çocuğumuzun çoluğumuzun rızkı. Biz evdeki çocuklarımıza 5 lira harçlık veremiyoruz, biz parayı kolay kazanmıyoruz. Biz bu rızkımızı bu okullar neden verelim. Biz bu okullardan daha mı zenginiz? devletten daha mı zenginiz? Neymiş okul aile birliği başkanı gönlü para istemiş, biz para vereceğiz. Hayır öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İnce, “Çocuklarımızın üzerinden, servisçi esnafımızın üzerinden okul müdürlerinin ve okul aile birliği başkanlarının ticaret yapmasına hayır diyeceğiz” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Servisçi esnafının bir diğer sorunun ise korsan servisçilik olduğunu ifade eden İnce, “Korsan servisler yetmiyor birde köy ve belde araçları j plakalı araçlar da okul servisi yapıyor. İlçe plakaları okul servisi yapıyor. Siz o plakaları ilçelerde çalışasınız diye aldınız, gelip buradaki esnafın parasına ortak olasınız diye olmadınız. Sizler emek hırsızsınız. Biz burada emniyeti jandarmayı ilgili tüm kurumları uyarıyorsunuz” şeklinde konuştu.

600’e yakın servisçi esnafının katıldığı istişare toplantısının sorunda ise aşure ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA