MMO'dan 'Yetkilendirme' Kursu

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube, MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) kapsamında üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu Mühendis Yetkilendirme Kurslarına "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" ile devam ediyor.

MMO'dan 'Yetkilendirme' Kursu
Yasal mevzuat değişikliği kapsamında doğalgaz iç tesisat yapım bakım onarım sektöründe faaliyet gösteren ve gösterecek olan üyelerinin belgelendirilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşan MMO Samsun Şube "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" açarak sürece katkı koymaya devam ediyor. Samsun, Ordu, Tokat ve Trabzon illerinden toplam 19 makina mühendisinin katıldığı kursun sunumu MMO Samsun Şube MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Behçet Bal tarafından veriliyor. Yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara ise "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi" verilecek.

Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Mühendislik Etiği, Tanımlar, Doğalgazın Özellikleri, Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları Ekipmanları, Regülatör Seçimi, Doğalgaz Sayaçları Seçim Hesaplaması, İstasyonların Boru Çapı Hesaplamaları, Doğalgaz Tesisatı Yapım Kuralları, Sızdırmazlık Testleri ve İşletmeye Alma, Doğalgaz Yakıcı Cihazlar, Doğalgaz Hatları Güzergah Seçimleri, Kazan Dairesi Doğalgaz Tesis Kuralları ve Havalandırma Hesap Yöntemleri konu başlıklarını içeren kursla ilgili olarak bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını şekillendirdiklerini belirtti.

Yolaydın ayrıca Doğalgaz Sertifika Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle sektörde çalışmakta olan 300’ü aşkın makine mühendisini planlanan eğitimler ile belgelendirerek çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA