Meram'da Aşıklar Bayramı Coşkusu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla Aşıklar Bayramı yapıldı.

Meram'da Aşıklar Bayramı Coşkusu
Meram Belediyesi tarafından “Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen Gelenekten Geleceğe 1. Aşıklar Bayramı, Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, AK Parti Meram İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Sezer, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşıklar Bayramı’na ülkenin farklı bölgelerinden Öksüz Ozan, Yağız Ozan, Ozan Kazanoğlu, Ozan Poyrazoğlu, Ali Zikriyar, Mürsel Sinan Ayten Gülçınar ile Sürmelican gibi birbirinden önemli aşıklar katıldı.

Başkan Toru 15 Temmuz’u “ayak sözü” verdi

Programın başında aşıklar Başkan Toru’dan ayak sözü istediler. Başkan Toru da, “15 Temmuz gecesi şahlandı millet, Vatana uzanan eller kırıldı” cümlelerini söyledi.

Aşıklar bu cümleyle ilgili birbirleriyle güzel atışma yaptılar. Aşıklar atışmanın yanı sıra divan, güzelleme, türkü, doğaçlama türkü, dudakdeğmez, muamma ve hikayeli türkü dallarından örnekler sundu.

”Aşıkların büyük rolü var”

Programın sonunda tüm ozanları tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Milletimizin başarıya ulaşmasında ve cumhuriyetin inşasında büyük emeği olan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aşıklar Bayramı’nda hem Cumhuriyet Bayramımızı kutlamış olduk hem de 15 Temmuz’u anmış olduk. Âşıklarımızın kâh güldüren kâh hicivli atışmalarıyla beraber eşsiz bir gece yaşamış olduk. Gönüllere hitap ettiniz. Özellikle kültürümüzün ve değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında aşıkların çok büyük rolü var. Biz bunu belediye olarak önemsiyoruz. Aşıklar Bayramı’nı geleneksel olarak sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Toru, tüm aşıklar adına Ayten Gülçınar’a çiçek hediye etti.
Kaynak: İHA