Manisa'da Yağmur Duası Yapıldı

MANİSA – Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çınaroba Mahallesi’nde yağmur ve şükür duası yapıldı. Köylüler tarlada ekili ürünlerin yeşermesi için suya ihtiyacı olduğunu belirterek "Bu dönemde yağmur yağarsa hem toprak yumuşayacak hem de ürünlerimiz daha çabuk büyüyecek" dedi.

Manisa'da Yağmur Duası Yapıldı
Kurak geçen yaz mevsiminin ardından ekim ayının da yağışsız geçmesi Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çınaroba Mahallesi çiftçilerini tedirgin etti. Halitpaşa ve Çınaroba Mahallelerinde bağı bahçesi bulunan üreticilerin yanı sıra, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş yağmur duası için toplandı.

Çınaroba Mahalle Muhtarı İsmail Pekmez’in önderliğinde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Yağmur Duası ve Hayır Yemeği’ne BŞB Saruhanlı Koordinatörü Erdinç Karaköse ve Saruhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın’da katıldı.

İmamların Kur’an okumalarının ve dualar etmelerinin ardından kıbleye yönelen vatandaşlar, imamın yağmur için yakarışlarına amin dedi.

Çınaroba Mahalle Muhtarı İsmail Pekmez, "Biliyoruz ki yağmuru yağdıran her şeyin sahibi olan Allah’tır. Biz dua yaparak Rab’bimizden bunu istedik. İnşallah dualarımız kabul olur" ifadelerini kullandı.

Ellerimizi Allah’a açtık

"Bu yıl yağmurların yağması için yüreklerimizi ve ellerimizi Allah’a açtık" diyen mahalle sakinleri ise "Yüksek makamım Allah’ımızdır. Çünkü kainatın sahibi O’dur. Bizleri yaratan O’dur. Müslüman olarak, Elhamdülillah gönlümüz bu noktada birleşmekte. Her zaman Müslüman, Allah’ımıza el açar. Memleketimizde bir sıkıntı var. Yağmurlarımız, az da olsa yağdı ama tam manasıyla doyurucu yağmurlara ulaşamadık. Dolayısıyla yetkili amirlerimiz, civardaki mahalle halkı bugün burada bu güzel mekanda dua için bir araya geldik. Rabbim edeceğimiz duaları kabul buyursun" dedi
Kaynak: İHA