Makedonya Göçmenleri Turgutlu Futbolunun Efsaneleri Buluşturdu

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliği’nin merhum futbolcu Hüsnü Türk’ü anmak adına geçmişten günümüze Turgutlu futboluna yön veren ve hizmet edenleri bir araya getirdiği organizasyona katıldı. Yemekli toplantının ardından 7 Eylül Stadyumu’na geçen konuklar, yeşil sahada maç yaparak eski günleri yad etti.

Makedonya Göçmenleri Turgutlu Futbolunun Efsaneleri Buluşturdu
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliği, İskenderiye Ocakbaşı’nda düzenledikleri organizasyonla geçmişten günümüze Turgutlu futboluna yön veren ve hizmet edenleri bir araya getirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında efsane futbolcu Hüsnü Türk anısına gerçekleştirdikleri etkinliğe başta Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı İsmail Aydın, geçmiş dönem Manisa Millletvekili Hasan Ören, eski Turgutluspor Kulüp Başkanı Mustafa Kocatürk olmak üzere eski futbolcu ve hakemler, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilcisi Ercan Özduman, davetlerine katılan tüm konuklarına teşekkür ederek, Turgutlu spor camiasında iz bırakanları onurlandırmak ve ilçenin değerlerine sahip çıkmak istediklerini belirterek, “Böylesi güzel bir günde sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. Rahmetli Hüsnü Türk gibi değerli isimlerimize, siz değerli futbol adamlarına minnet duyuyoruz. Dernek olarak organizasyonumuza destek veren Turgutlu Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin’e teşekkür ediyor, bu ve benzeri etkinliklerimizde bir arada olmayı diliyorum” dedi.

“Futbolun Simge İsmi Türk’ü Minnetle Anıyorum”

Başkan Şirin de etkinlikte yaptığı konuşmada, futbol camiasında simge haline gelen, Turgutlu Belediye Zabıta Müdürlüğü göreviyle de ilçeye hizmet etmiş merhum Hüsnü Türk’ü anmalarına vesile olan Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliğine teşekkür ederek, “Bugün aramızda çok sevgili dostlarımızı, değerli isimleri görüyorum. Renklerin önemi yok; futbol hepimiz için birer tutku. İşte bu yüzden yeşil sahalarda birlikte mücadele ettiğimiz, kimi zaman üzüldüğümüz ama bizi birbirimize bağlayan futbol aşkıyla üzüntümüzü sevince döndürmek için ter döktüğümüz yılların anıları paha biçilemez değerde. Hele ki Hüsnü Türk gibi bir değere sahip olmuş Turgutlu’muzda O’nun anılarıyla onun yeşil sahadaki inanılmaz performansıyla büyümüş bir neslimiz var. Hüsnü Türk ismiyle olduğu kadar, örnek kişiliğiyle, futbol aşkıyla, yıldız gibi parlayan azmiyle hafızalarımızda yaşıyor. Manisa Donatım, Tukaşspor, 7 Eylül İdman Yurdu gibi takımlara güç veren Merhum Hüsnü Türk’ü rahmetle, minnetle ve sevgiyle anıyorum. Mekanı cennet olsun, nurlar içerisinde yatsın. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş, geçmiş yıllarda yeşil sahalarımızda fırtınalar estiren futbolcularımızı da rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle geçmişten günümüze Turgutlu Futbolu’na yön veren ve hizmet edenlerimizle taçlanan bu gururlu günümüzün tekrarlarını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere plaket takdim edildi. Ardından tüm konuklar 7 Eylül Stadyumu’na geçerek, orada da mini futbol turnuvası gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA