Kazaları Protesto İçin Yolu Kapattılar

Yatağan ilçesinde, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı yolu kapatan vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bazı vatandaşlar, 4 gün önce bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği trafik kazasının ardından sosyal medyada örgütlenerek Muğla-Bodrum karayolunu trafiğe kapattı.

Cumhuriyet Mahallesi İnönü Bulvarı'nda, 4 gün önce yolun karşısına geçmeye çalışan 10 yaşındaki Elif Gürler'in kamyonetin çarpması sonucu ölümü üzerine, çocuğun yakınları ve ilçe halkı sosyal medya üzerinden iletişime geçti.

Kazanın yaşandığı yerde toplanarak eylem yapma kararı alan vatandaşlar, öğle saatlerinde cumartesi azarı mevkisine gelerek, Gürler’in hayatını kaybettiği noktaya çiçek bıraktı. Muğla-Bodrum karayoluna taşlar koyan vatandaşlar, bölgeyi trafiğe kapatırken, bir tır sürücüsü de aracını karayoluna park ederek eyleme destek verdi.

Daha önce bölgede çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiği belirten vatandaşlar, sıkıntılarını dinlemek üzere Yatağan Kaymakamı ve Yatağan Belediye Başkanı'nın bölgeye gelmesini istedi.

Yatağan Emniyet Müdürü Ali Özher, bölgeye gelerek vatandaşları yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşların taleplerini dinleyen Özher, kazanın yaşandığı yerle ilgili olarak taleplerin yetkililere ulaşması için gereken katkıyı vereceğini bildirdi.

Emniyet Müdürü'nün girişimleri sonucu yolu açmaya karar veren vatandaşlar, imza kampanyası başlattı. Toplanan imzaların valilik, büyükşehir belediyesi ve karayollarına gönderileceği öğrenildi.

Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürücüler yetişmeleri gereken yerler olduğunu belirterek tepki gösterdi.

- 'Sık sık kazalar yaşanıyor'

Grup adına AA muhabirine açıklamalarda bulunan Cafer Kaloğlu, bölgede yaşanan son kazada yaşamını yitiren Elif Gürler’in arkadaşının kızı olduğunu söyledi.

Cumartesi pazarı mevkisinde sık sık kazalar yaşandığını belirten Kaloğlu, bunların bazılarının ölümlü, bazılarının da yaralamalı olduğunu kaydetti. Kaloğlu, 'Burada 3-4 tane okul var. Bu insanlar bu okullara giderken çocuğunu okula gönderirken, annesini eve veya işe gönderirken, huzurlu olmak istiyor, güvenli olmak istiyor. Bir alt veya üst geçit olabilir. 'Yaptık, kullanan yok.' diyorlar. O zaman yaptırım yapın.' diye konuştu.

Kaynak: AA