'İyilik Şampiyonası' Açılış Programı

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin iyilikte yarışacağı şampiyonanın tanıtım toplantısı Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Üniversiteli gençler tarafından oluşturulan gençlik hareketi Organize Deliler tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen İyilik Şampiyonası'nın açılış programı Üsküdar'da gerçekleştirildi.

Altunizade Kültür Merkezindeki programa Organize Deliler gençlik hareketinin temsilcileri ve yarışmaya katılacak öğrenciler ile bazı üniversite ve liselerden öğrenciler katıldı.

Organize Deliler Kurucusu ve Şampiyona Genel Koordinatörü Yavuz Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İyilik Şampiyonası'nın, gençlerin 12 farklı görev ve kategoride 5 ay boyunca yarıştıkları bir proje olduğunu kaydetti.

Gençlere sosyal medya üzerinde bazı görevler verdiklerini belirten Yiğit, 'Bu görevleri yerine getirmelerini istiyoruz ve her ayın sonunda da kazanan gençlere mesela Fenerbahçe Galatasaray maçı gibi, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı'mızla buluşmak gibi ödüllerimiz var. Daha önce bu buluşmaları gerçekleştirmiştik. Okan Bayülgen ve Türkan Şoray gibi bazı ünlülerle buluşmalarımız da olmuştu. İlk şampiyonanın büyük ödülü Paris gezisiydi, bu şampiyonanın da büyük ödülü Barcelona gezisi olacak ve Nou Camp'ta Messi ve Arda'yı beraber izleme fırsatı bulacak öğrencilerimiz.' diye konuştu.

Yiğit, bu yıl yaklaşık 350 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, şu bilgileri verdi:

'Şu anda Kabataş Erkek Lisesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy İmam Hatip Lisesi gibi 15 farklı liseden başvuru aldık ama diğer liselere de açığız, başka liselerden de katılmak isteyenler olursa onlar da gelebilirler. Önceki şampiyonada iki buçuk ay gibi bir süre içinde yaklaşık 1 milyon lira yardım toplamıştık. Çok büyük projeler gerçekleşmişti. Bu seneki şampiyonada da önümüzdeki 5 ay içerisinde İstanbul'da inşallah ses getiren projeler yapacağız. Şampiyonayı destekleyenler arasında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İstinye Üniversitesi ve Sultanbeyli Belediyesi var. Bugün tanıtım toplantımız var. Başvurularımız 6 Kasım'a kadar sürecek. 6 Kasım günü ilk görevi açıklayacağız.'
Kaynak: AA