İstanbul'dan Genç İlçesine Destek Ziyareti

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırının ardından İstanbul'dan gelen 20 kişilik grup, Kaymakam Köklü ve ilçe halkına destek ziyaretinde bulundu Onur Ocaktan: 'Sıkıntıları aşmak için sorunlara daha fazla eğilen bir devlet ve devletin yöneticileri var. Bunları yakından görme fırsatı bulduk' Mustafa Doğru: 'Son dönemde burada yaşanan üzücü hadiseler oldu, moral desteği vermek istedik. Buradaki yöneticilerimiz ve vatandaşlarımız yalnız değil'

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırının ardından İstanbul'dan bir grup, ilçeye destek ziyareti gerçekleştirdi.

İstanbul'da farklı kurum ve sektörde çalışan 20 kişilik grup, dün, teröristlerce 2 polisin şehit edildiği, 5'i güvenlik görevlisi 9 kişinin yaralandığı saldırının yapıldığı Genç ilçesine geldi.

Kaymakam Abdullah Köklü ile görüşen ve ilçede özellikle eğitim kalitesinin artırılması için yapılan yurt ve okulları gezen grup, Köklü ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

- 'Şehitlerimize içimiz yanıyor'

Köklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta ilçeye teröristler tarafından hain bir saldırı gerçekleştirildiğini, 2 güvenlik görevlisinin şehit düştüğünü anımsattı.

'Bizleri yalnız bırakmamak, başsağlığı dilemek, hem bize hem de ilçemize destek vermek amacıyla İstanbul'dan 20 kişilik bir grup geldi. Çok mutlu olduk.' diyen Köklü, bu duyarlılıkları için gruba teşekkür etti.

Saldırıdan sonra teröre lanet mitingi düzenlendiğini hatırlatan Köklü, 'Şehitlerimize içimiz yanıyor. Böyle şeylerle teselli buluyoruz. Gelenler kamu ve özel sektörde üst düzey çalışan insanlar. Ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.' dedi.

Onur Ocaktan da Bingöl'de hunharca, haince bir saldırı olduğunu, destek vermek amacıyla Genç'e geldiklerini söyledi.

Kaymakam Köklü'yü lise yıllardan tanıdıklarını dile getiren Ocaktan, şunları kaydetti:

'İlçedeki yatılı kız ve erkek öğrenci yurtlarını gezdik. Biz de o günlere döndük. İnşallah bundan sonra da hayırlı çalışmalar yapmasını diliyoruz. Genç ilçesinin Kaymakamı'na bundan sonraki hayatında yapacağı hizmetlere engel olmak isteyenlere Cenabı Allah fırsat vermesin.'

Özel sektörde sistem yöneticisi olarak çalışan Mustafa Doğru ise memleketin bir sorununu yakından görmek ve burada yürütülen hizmetleri yakından görmek amacıyla geldiklerini vurguladı.

'Buralarda çok güzel çalışmalar yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Tabii ki sıkıntılar da devam ediyor. Bu sıkıntıları aşmak için sorunlara daha fazla eğilen bir devlet ve devletin yöneticileri var. Bunları yakından görme fırsatı bulduk.' ifadelerini kullanan Doğru, yapılan çalışmalardan gurur duyduklarını bildirdi.

- 'Halka destek vermek istedik'

Yörede genç yöneticilerin katkılarıyla çok güzel projelerin hayata geçirildiğini aktaran Doğru, şu değerlendirmelerde bulundu:

'20 kişilik ekiple geldik. Son dönemde burada yaşayan üzücü hadiseler oldu. Moral desteği vermek istedik. Buradaki yöneticilerimiz ve vatandaşlarımız yalnız değil. Kaymakam nezdinde bütün halka destek vermek istedik. Batıdan doğuyu değerlendirerek değil, görerek burada hayatı içinde yaşayalım istedik. Yöre halkının çok misafirperver olduklarını biliyorduk. Burada yaşananlar uzaktan görünenlerden daha güzel. İnşallah daha güzel olur.'

23 Ekim'de Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 5'i güvenlik görevlisi 9 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA