Hollande İle Valls Arasında 'Kitap' Krizi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, cumhurbaşkanlığı dönemini anlatan kitabı eleştiren Başbakan Valls'e 'Herkes kendi işine baksın' karşılığını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Başbakan Manuel Valls arasında kitap krizi yaşanıyor.

Hollande'ın, 2 gazetecinin kendisiyle yapılan mülakatlar sonucu kaleme aldığı, 'Bir cumhurbaşkanı bunları söylememeliydi' kitabındaki açıklamaları Başbakan Valls'i kızdırdı.

Valls'in, Le Monde gazetesi muhabirine kitapta yazılanlara çok kızgın olduğunu söylemesi ve kitabı 'Utanç' olarak nitelendirmesi Hollande'ın tepkisine neden oldu.

Hollande, Calais'deki Jungle sığınmacı kampından tahliye edilen sığınmacıların gönderildiği geçici sığınmacı merkezi ziyareti sırasında, Valls'in sözlerine yanıt verdi.

'Herkes kendi işine baksın. Ben kendiminkiyle ilgileniyorum, başbakan da kendisinkiyle ilgilensin.' ifadelerini kullanarak, ülkede Fransızları endişelendiren birçok meselenin çözümü için uğraşmaları gerektiğini bildirdi.

Le Monde gazetesinden Gerard Davet ve Fabrice Lhomme'un kaleme aldığı 'Bir cumhurbaşkanı bunları söylememeliydi' isimli kitap, Hollande'la cumhurbaşkanlığı dönemine ilişkin yapılan mülakatlara dayanıyor.

Hollande, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan kitapla ilgili çok tepki toplamış, bir cumhurbaşkanının gerçekten de kitapta anlattıklarını söylememesi gerektiği yönünde eleştirilmişti.

Kitapta Hollande, Fransa'daki başörtülü kadınların birgün başlarını açarak, özgürleşeceğine inandığını vurgulamış ve Fransa'nın İslam'la sorunu olduğuna dair yorumlarda bulunmuştu.

Kaynak: AA