Fener Alayı İlgi Gördü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi’nde düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada “Misakı Milli sınırlarınızı bölemeyeceksiniz, laik demokratik Cumhuriyeti yıkamayacaksınız” dedi.

Fener Alayı İlgi Gördü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gündüz düzenlenen resmi programların dışında Edremit Belediyesi tarafından akşam düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı.

Akçay Mahallesi’nde ki Kaymakamlık lojmanı önünde toplanan binlerce kişi ellerinde meşaleler ve dövizlerle, ’Türkiye laiktir, laik kalacak’, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Edremit Gençlik Kolları tarafından açılan 30 metre uzunluğunda ki “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” pankartı yoğun ilgi ile karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Cumhuriyet fazilettir, özgürlüktür, insana insanca saygı gösteren yönetim biçimidir diyerek bizlere Cumhuriyeti emanet eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm devrim şehitlerini sizlerin huzurunda bir kez daha anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Özgün Müziğin ünlü ismi Ali Altay sahne aldı. Cumhuriyet ile ilgili marşlar başta olmak üzere özgün müzikten eserler seslendiren Altay’ın şarkıları ile katılan binlerce kişi Cumhuriyeti coşku içerisinde kutladı. Konser hep birlikte 10. Yıl Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA