Bergama'da Cumhuriyet Coşkusu Doyasıya Yaşandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yılı kutlama törenleri Bergama’da büyük bir coşku ile kutlandı.

Bergama'da Cumhuriyet Coşkusu Doyasıya Yaşandı
Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleşen fener alayı ile Bergamalılar marşlar eşliğinde Cumhuriyet’in 93. yıl coşkusunu doyasıya yaşadı.Yürüyüşe İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Garnizon Komutan Vekili Tank Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Albay Murat Dinçer, Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Atlam ve Ali Kahyaoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve yüzlerce Bergamalının ellerinde meşale ile yürüdüğü Fener Alayına Aktif Bisikletçiler Topluluğu da bisikletleri ile eşlik etti. Tenor Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra’nın, dünyaca meşhur birbirinden güzel yabancı eserleri seslendirdiği konserde, Ege ve Karadeniz yörelerinin türküleri ile izleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatıldı.

Konserin sonunda Tenor Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra’ ya teşekkür plaketi takdim eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu güzel akşamı renklendirdiği için Sevgili Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra’ ya çok teşekkür ediyorum. Bergama’yı anımsamaları için onlara sizin adınıza bir armağana sunmak istiyorum. Bu güzel gecenin sonunda hep birlikte ’Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykıralım” diye konuştu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Tenor Aydın Uştuk ve Orkestra Allegra ile birlikte sahnede salonu dolduran yüzlerce Bergamalı ile birlikte Onuncu Yıl Marşını hep bir ağızdan söyledi.

Kaynak: İHA