Batman'da 'Asit' Yağmuru İncelemesi

Çernobil Etkilerini Araştırma Ekibi Başkanı Prof. Dr. Uğur Çevik ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık’ı, Batman’da asit yağmuru ile ilgili inceleme başlattı.

Batman'da 'Asit' Yağmuru İncelemesi
Çernobil Etkilerini Araştıran ekibin başında olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, Batman’da toprak ve yüzey sularında incelemelerde bulundu. Batman kent merkezinde çeşitli noktalarda toprak ve su örneği alarak laboratuvarlarda inceleme yapılacağını belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, meteorolojik verileri de göz önünde bulundurarak farklı zamanlarda toprak ve yüzey sularından örnekler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi.

Belirli periyotlarla aynı noktalardan toprak ve su örnekleri alarak yurt içi ve yurt dışındaki bazı laboratuvarlara incelenmek üzere göndereceklerini ifade eden Işık, “Son günlerde ülkenin gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden asit yağmurlarının çevresel etkilerini araştırmak için başta toprak ve yüzey suları olmak üzere, meteorolojik verileri de göz önünde bulundurarak belli periyotlarla örnekleme yapmaktayız. Yapılacak bu örnekleme neticesinden sonra çeşitli yerlerden aldığımız bu örnekleri gerek yurt dışı gerekse de yurt içindeki bazı laboratuvarlarda inceleyip, inceleme bittikten sonra bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA