Başkentliler Kızılay İyilik Koşusu'nda Buluştu

Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu:'Yardımlaşma kültürü yüksek olan ülkemizde bu tür etkinliklere gerektiği önem verilememişti. Türk Kızılayı olarak bu konuda da öncü olmak istedik'

Türk Kızılayı ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen Kızılay İyilik Koşusu, ikinci kez Ankara'da düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, 6 ve 12 kilometrelik koşularla birlikte 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş gruplarında kısa mesafeli çocuk koşuları ile 3 kilometrelik halk koşusu yapıldı.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Kızılay İyilik Koşusu’nun bir marka haline geldiğini belirterek, 'İyilik koşuları, batılı ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının, sosyal projelere fon sağlamak için kullandığı önemli aktivitelerden biri olarak dikkati çekiyor. Hayırseverler koştukça ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren bir proje bu. Yardımlaşma kültürü yüksek olan ülkemizde bu tür etkinliklere gerektiği önem verilememişti. Türk Kızılayı olarak bu konuda da öncü olmak istedik. Beraber koştuğumuz yolun sonunda, hepimiz için yapacağımız iyiliklere kaynak oluşturduk.' ifadelerini kullandı.

Yarışmada 12 kilometre erkeklerde Hasan Deniz Kalaycı, 12 kilometre kadınlarda Cansu Zaim, 6 kilometre erkeklerde Nuh Göktaş, 6 kilometre kadınlarda ise Serap Aktaş birinciliğe ulaştı.

Organizasyondan elde edilen gelir, 'Sevgi Bohçası', 'Özel Eğitim Sınıfları' ve 'Aşevi' projelerine aktarılacak.

Kaynak: AA