Yemen'de 7 Yeni Bakan Yemin Etti

Hükümetteki revizyonla geçen ay atanan 7 yeni bakan Cumhurbaşkanı Hadi'nin önünde yemin etti.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından yaklaşık iki hafta önce atanan 7 bakanın, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan hükümetin geçici merkezinde yemin ettiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, yaklaşık iki hafta önce görevlerine atanan Enformasyon Bakanı Muammer Mutahhar el-İryani, Turizm Bakanı Muhammed Abdulmecid Kubati, Maliye Bakanı Ahmed Ubeyd el-Fadli, Vakıflar ve İrşad Bakanı Ahmed Atıyye, Yüksek Eğitim Bakanı Hüseyin Baselame, Kültür Bakanı Mervan Dimac ve Devlet Bakanı Abdurrahman es-Selami, Riyad'daki hükümetin geçici merkezinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi önünde yemin etti.

Cumhurbaşkanı Hadi, yemin töreninde yaptığı konuşmada, bakanlardan, sorumluluklarını yerine getirmelerini isteyerek, saha çalışmalarıyla vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verilmesi ve halka hizmet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hadi, savaştan sonra tüm bakanlar ile Yemen halkı için önlerinde yapmaları gereken görevler olduğuna dikkati çekerek, bunun ulusal diyalog görüşmeleri kararları (18 Mart 2013 ile 25 Ocak 2014 arasında gerçekleşen) ve anayasa taslağına uygun, eşitlik, adalet ve iyi yönetime dayalı yeni federal devletin inşasının tamamlanması amacıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hadi, geçtiğimiz Eylül ayının 18'inde Ahmed bin Dağr hükümetinde gerçekleştirdiği küçük çaplı bir revizyon ile yedi bakanlıkta değişikliğe gitmişti. Söz konusu değişiklik kapsamında Merkez Bankası'na yeni bir başkan atanmış ve hükümet binası, halihazırda Husilerin kontrolü altındaki Sana'dan geçici başkent Aden'e taşınmıştı.

Öte yandan, dün Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC), eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur'u 'Ulusal kurtuluş hükümeti'ni kurmakla görevlendirmişti. Bu adımın, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen barış görüşmeleri çerçevesinde yeni bir turun başlatılması yönündeki çabaları aksatabileceği ifade ediliyor.
Kaynak: AA