Yabancı Turistler Yerli Gibi Yaşayacak

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul’da yaşayan, seyahat eden ve okumak için gelen yabancılara yönelik Turizm Danışma Bürosu ve Yabancılar Danışma Merkezi’ni açtı. Merkezde verilen hizmetler sayesinde yabancı turistler, Türk vatandaşı gibi hizmet alabilecek.

Beşiktaş Belediyesi tarafından İstanbul’da yaşayan yabancı turistlere yönelik açılan Yabancı Danışma Merkezi, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, çok sayıda konsolos ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Merkez yabancılara, belediye hizmetlerinden sağlığa, mülk edinme durumundan eğitime kadar birçok konuda bilgi vermeyi ve yol göstermeyi amaçlıyor. Merkezden sadece ilçede yaşayan yabancılar değil İstanbul’da eğitim ya da seyahat amaçlı bulunan yabancı turistler de yararlanabilecek.

“Burayı sadece bir turizm merkezi olarak düşünmeyin”

Yabancı misafirlere oturma izninden Türkçe kursuna kadar birçok konuda kolaylık sağlayacaklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Sadece bir turizm merkezi olarak düşünmeyin burayı. Burada sadece İstanbul’u ve Beşiktaş’ı ziyaret eden turistlere hizmet vermeyeceğiz. Aynı zamanda ülkesinden ayrılıp bu metropolün kalbi Beşiktaş’a yerleşen, çalışan ve eğitim gören yabancı uyruklu sakinlerimize gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları konularda destek vermeyi amaçlıyoruz. Merkezimizde yabancı misafirlerimize belediye hizmetleri, oturma izni, çalışma izni, doğum belgesi ve evlenmek için gerekli prosedürler, mülk edinme koşulları, sağlık kurumları, eğitim olanakları ve Türkçe kursları gibi konularda yardımcı olmayı bilgi vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Öğrenci değişimi programlarına destek artacak”

Öğrenci değişim programlarını da dahil ettiklerini söyleyen Başkan Hazinedar, “Belediye olarak kurduğumuz bu merkezde hem örnek olmak hem de ilgili birimler arasında eşgüdümlü çalışarak Beşiktaş kentimizde yaşayan yabancı komşularımıza daha iyi koşullar sunacağız. Bu amaç doğrultusunda faaliyet gösterirken iki noktada aktif rol üstleneceğiz. Bunlardan ilki değişim. Erasmus gibi eğitim programlarını kapsıyor. Belediyemiz ve kendi ülkeleri arasındaki yerel yönetimler arasında ilişki kurma adına ön adım atan potansiyel misyon temsilcisi olmaları yönünde teşvik etmek, yurtdışındaki uygulamalardan haber alma noktasında bir kanal oluşturmak. Bir diğeri ise çalışma amaçlı burada bulunan ya da yaşamaya karar veren yabancılara destek veren ki bu konuda Suriyelilere destek verdik. Yabancı okullara da lojistik ve eğitim desteği vermek dışında köprü olmasını da sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’a yapılan merkez, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve çok sayıda konsolosun kurdele kesimiyle açıldı. Açılıştan sonra Başkan Hazinedar, konsoloslarla birlikte merkezi gezerek konsoloslara broşür dağıttı.

Kaynak: İHA