Taksici Cinayetinin Altından Yasak Aşk Çıktı

Erzurum’un Horasan ilçesinde geçtiğimiz yıl öldürülen taksici cinayetinin altından yasak aşk çıktı. Jandarma tarafından oluşturulan özel ekip tarafından gözaltına alınan şahıs, taksiciyi eşiyle birlikte olduğu için öldürdüğünü itiraf etti.

Taksici Cinayetinin Altından Yasak Aşk Çıktı
12 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Horasan’da taksicilik yapan Aziz Erol (28), akşam saatlerinde duraktan aldığı yolcularla ilçeden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Erol’un dönmemesi üzerine ailesi durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan araştırmada Aziz Erol’un kullandığı taksi ve araç içerisinde cesedi Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt yolu Akkeran mezrası mevkiinde bulundu. Yapılan olay yeri incelemesinde Aziz Erol’un 7 kurşunla öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayetin ardından katil zanlılarının yakalanması için çalışma başlatan jandarma ekipleri özel birim oluşturdu. Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekipler tarafından başlatılan çalışmalarda ilk etapta şüpheli olarak değerlendirilen O.F. ve diğer şahısların ifadeleri alındı. O.F. isimli şüpheli alınan ilk ifadesinde, "olay tarihinde İstanbul ilinde olduğunu, olaydan 1 gün sonra Horasan ilçesine taziye için geldiğini, bunu kanıtlayabilecek şekilde elinde uçak biletlerinin bulunduğunu, söz konusu olay ile ilgili kendisinin herhangi bir bilgisinin olmadığını" beyan etmiş, bunun üzerine şüpheli serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin yapılan araştırma ve teknik çalışmalar neticesinde; şüpheli O.F.’nin, olaydan bir gün önce İstanbul’dan kendi otomobili ile hareket ederek Erzurum’un Horasan ilçesine geldiği, olayın gerçekleştiği gün akşam saatlerinde tekrar aynı araç ile İstanbul’a gittiği, Erzurum- İstanbul güzergahı üzerinde bulunan çok sayıda kamera kayıtları üzerinde yapılan detaylı incelemeler ve diğer teknik yöntemler kullanılarak tespit edildi. Söz konusu şüpheli şahıs ve ona yardım ettiği değerlendirilen diğer 4 şüpheli yakın takibe alındı.

5 kişi gözaltına alındı

Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda 7 Ekim 2015 tarihinde şüpheli şahısların ikamet ettiği Erzurum-Horasan ilçesi ve İstanbul’da bulunan ev ve işyerlerine yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde başta olayı gerçekleştiren O.F. ve diğer 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Yapılan aramalarda adam öldürme olayında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Şahısların yapılan sorgularında şüpheli O. F., Aziz Erol’u öldürdüğünü itiraf etti. Öldürme olayında kendisine yardım eden arkadaşı D.Y. ile birlikte sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinayetin altından yasak aşk çıktı

1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan O.F., Aziz Erol’u eşi G.F. ile ilişkisi olduğunu öğrendiği için öldürdüğünü itiraf etti. Aziz Erol ile G.F.’nin mesaj dökümleri delil listesine eklendi.

Öldürdüğü Aziz Erol’un uzaktan akrabası olduğunu mahkemede anlatan O.F., İstanbul’da lokanta işlettiğini, orada dini nikahla Tuba adlı bir kadınla evli olduğunu belirtti.

Horasan’da eşi G.F. ve 2 çocuğunun yaşadığını anlatan O.F., diğer eşinin de 2 çocuğu bulunduğunu belirtti.

Eşi G.F.’nin beyninde tümör olduğu için İstanbul’a götürdüğünü anlatan O.F., "İstanbul’da bir gariplik hissettim. Eşimin telefonu susmak bilmiyordu. Sorduğumda Horasan’daki komşuların aradığını bildirdi. Bir ara acil telefon açmam gerekiyordu. Gülten’den telefonunu istedim ama vermedi. Bunun üzerine GSM operatörüne ait bayiye gittim. Hem kendi telefonumu açtırdım, hem de benim üzerime olan eşimin telefonuna gelen mesajları kendi telefonuma yönlendirdim. Onun telefonu adıma kayıtlı olduğu için eşimin telefonuna gelen ve gönderdiği mesajlar hem telefonuma, hem de bilgisayarıma düşmeye başladı.

Karımla Aziz arasında ilişkiyi Erzurum’a gelmeden bir gün önce öğrendim. Hatta ’Yatıyor musun? Sen gittikten sonra yatamıyorum’ gibi mesajlar gördüm. Yanımda Müdür olarak çalışan D.Y. ile İstanbul’dan arabayla Erzurum’a geldim. İstanbul’da temin ettiğim bir başka hatla Aziz’i aradım. Müşteri gibi çağırdım. Maktul olay yerine geldi ve beni görünce şaşırdı. ’Abi senin ne işin var’ dedi.

Arabasına oturduk. Gönderdiği mesajları sordum. İtiraz etti. Bunun üzerine mesajların çıktısını gösterdim, okudum ’Bu numara senin mi, senin’ dedim. Sonra tartıştık, 1-2 senedir eşimle ilişki yaşadıklarını belirtti.

Hatta ilişkiye girdiklerini anlatınca kendimi kaybettim. Elini arabanın koltuğunun altına attığını görünce ben de ruhsatsız olan tabancamı çıkardığımı hatırlıyorum. Sonra İstanbul’a döndüm. Bu kez uçakla memlekete geldim ve cenazeye katıldım" diye konuştu.

Mahkeme, O.F’yi 19 yıl, yardım eden arkadaşı D.Y., ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Kaynak: İHA