Sevgi Evleri'ndeki Çocuklarla Bir Araya Geldiler

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Sevgi Evleri'ndeki Çocuklarla Bir Araya Geldiler
İş adamı Ercan Mercan tarafından düzenlenen kahvaltı programına Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, STK Temsilcileri, hayırsever iş adamı Ercan Mercan ile Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar katıldı.

Kahvaltı programında konuşan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, “Gençlerimiz yaşlarından dolayı bilmeden, bunun sonucu nedir diye düşünmeden yaptıkları işlerde yanılabiliyorlar. Masumane düşündükleri şeyler ileride kendisini çok uğraştıracak, hatta cezaevine götürecek sonuçlar doğurabiliyor. Hayatınızı karartacak sonuçlara sebebiyet vermemek için bir şeyi yaparken iki kere düşünün” dedi.

Vali Nayir: "Hayat siyah ve beyazdan ibaret değil"

Çocuklarla birebir ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir de konuşmasına hayırsever iş adamı Ercan Mercan’a teşekkür ederek başladı.

Çocuklara tavsiyelerde bulunan ve nasihatler veren Vali Nayir, “Eğitim - öğretiminiz kadar hayatı anlamanız da önemli. Hayat siyah beyazdan ibaret değil, arada gri alanlar var. Hayatı siyah beyaz görürseniz yanılırsınız. Kişileri ve olayları değerlendirirken bu ya iyidir ya kötüdür diye düşünmeyin. İyinin kötü, kötünün de iyi tarafları olabilir. Bu yüzden gri alanları da görmeye çalışın. Arkadaşınızın bir kötü yönünü gördüğünüzde bu arkadaş iyi değil derseniz yanılırsınız. İyi bir yönünü gördüğünüzde tamam bu iyi derseniz yine yanılırsınız. Mutlaka gri alanları da görün, öyle kabullenmeye çalışın. İyi bir arkadaş ancak şu yönleri kötü, kötü bir arkadaş ama bu şu tarafı iyi diye düşünebilin. Olaylar da böyle. Bir olayı değerlendirirken tek bir sebep bulduğunuzda bitmiş sanmayın, başka sebepler de vardır. Bu bakış açısıyla biraz analiz yaparak bakarsanız hayatı çok kolay anlarsınız. Doğu toplumlarında bu biraz böyle. ‘Ya- ya da’ diye bakıyoruz hayata. Bu adam ya iyidir ya da kötüdür, bu olayın sebebi ya şudur ya da budur diye bakıyoruz. Halbuki öyle değil. 30-35 senedir başımızda bir terör belası var. Sebeplerine baktığımızda bir tek sebep bulduğumuzda ben bildim, öğrendim bunun sebebi buymuş dersek yanılırız. Ekonomik, sosyal, tarihi sebebi de vardır. Bir sürü aksaklığın beraberinde getirdiği şey bu. Eğer bakışımızı böyle yönlendirebilirsek olayı da hayatı da daha iyi anlarız” dedi.

Kahvaltı programı, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından çocuklara Türk Edebiyatı’nın en etkili romanlarının dağıtılmasıyla sona erdi. (EFE)
Kaynak: İHA