Sermaye Piyasaları Kongresi, Yatırımcıları Buluşturacak

45 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek kongreye, dünyanın önde gelen finans uzmanları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcılar katılacak.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenecek Sermaye Piyasaları Kongresi'nde dünyanın önde gelen finans uzmanları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcılar bir araya gelecek.

TSPB'den yapılan açıklamaya göre, 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Sermaye Piyasaları Kongresi, TSPB tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Takasbank, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi stratejik ortaklığında gerçekleştirilecek.

Kongre konuları arasında ekonomi gündemi, pay piyasasının geleceği, finans teknolojileri, portföy yönetimi ve TEFAS, forex piyasasının risk ve fırsatları, start-up, borçlanma araçları, kira ve gayrimenkul sertifikası ve faizsiz kazanç modelleri gibi başlıklar yer alıyor.

Sermaye Piyasaları Kongresi’ne uluslararası düzeyde ün yapmış finans uzmanları, akademisyenler, profesörler ve piyasa temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen spor kulübü başkanları, kurumsal ve bireysel yatırımcılar katılacak.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de katılımının beklendiği kongrede, Uluslararası Menkul Kıymetler Genel Sekreteri Paul Andrews, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir Iqbal, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Gökhan Karasu gibi önemli isimler yer alacak.

Sektörü bir araya getirecek Sermaye Piyasaları Kongresi ile piyasa bilinirliğinin artırılması, gündemdeki konuların tartışılması, katılımcıların güncel gelişmeler konusunda en yetkin kişilerden bilgi alması ve böylece sermaye piyasası yatırımlarına yönlendirilen tasarruf oranının yükseltilmesi hedefleniyor. Kongrede ön plana çıkacak konuların başında daha güçlü sermaye piyasaları için Türkiye’nin güçlü demokrasisinin önemi geliyor.

Kongreyle ilgili bilgi, program, konuşmacılar ve kayıt için www.sermayepiyasalari.com adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA