Sancaktepe'de Dünya Çocuk Günü Coşkuyla Kutlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğinde "Dünya Çocuk Günü” programı düzenlendi.

Sancaktepe'de Dünya Çocuk Günü Coşkuyla Kutlandı
Sancaktepe Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleşen program saat 10. 00’da başladı.

300 çocuğun katılımı ile gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program çocuk mehteran takımı gösterisi, 15 Temmuz anma töreni, plaket takdimi, açılış programına katılan çocuklara hediye takdimi,, şiirler ve çocuk oyunları ile devam etti.

Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Böyle bir etkinliğin Sancaktepe’de düzenlenmek istenmesi elbette ki tesadüf değil. Belediye başkanımızın çocuklarımızla ilgili çalışmalarını, gayretini çok yakinen takip ediyoruz. Açtığı bilgi evleriyle neredeyse bütün belediyelere örnek olacak bir şekilde ilçesindeki çocukların neredeyse tamamına yakınına ulaşabilmeyi başarmış bir belediyeyle böyle bir etkinliği yapmak bizim için de ayrıca mutluluk kaynağıdır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ersoy, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Dünyanın bir barış yuvası, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hiç birinin boynunun bükük kalmadığı, hiç birinin kendisini yetim hissetmediği, hiç birinin kendisini garip hissetmediği, kimsesiz hissetmediği bir dünyada yaşamak hepimize nasip olur. Bugün bu kadar acı yaşıyorsak, bugün bu kadar acımazsız dünyada yaşıyorsak ve bu acımasız dünyanın mağdurlarının en büyükleri çocuklar sonra kadınlar oluyorsa elbette ki bunda bugünün yetişkinlerinin çok önemli bir payı vardır.”

Dünya Çocuk Günü’nün Sancaktepe’de kutlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bakanlığımızın, belediyemizle ortak olarak yapılan bir programındayız. Burada dünya genelinde kutlanan Dünya Çocuk Günü’nün ilçemizde organize edilmesi bizleri ve çocuklarımızı da oldukça mutlu etti” diye konuştu.

Dünya çocuklarının genel sıkıntılarını dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Bir tarafıyla dünyada yaşanan olaylara bakıldığı zaman yeryüzünde bazı coğrafyalarda çocuklarımız garip kalıyor, çocuklarımız yetim kalıyor, çocuklarımız kimsesiz kalıyor. Savaşlarda atılan bombalarda, atılan, sıkılan bombalarda çocuklarımız yaralanıyor ve dünyalarını değiştiriyorlar. Anne ve babalarını da kaybediyorlar. Hiçbir zaman hiçbir neslin, hiçbir insanın düşünemediği ve kalben de desteklemediği bir durumla dünyanın farklı noktalarında çocuklarımız farklı farklı dramlarla karşı karşıya kalıyorlar. Biraz önce burada şiir okuyan yavrularımızla 15 Temmuz’u bir nevi canlandırmış oldular. 15 Temmuz’da da yine çocuklarımızın istikbaline birileri pranga vurmak istedi. Buradaki çocuklarımızın anne, babaları, ağabeyleri, amcaları, dayıları meydanlara çıkarak çocuklarımızın geleceğini, çocuklarımızın özgürlüğünü, korudular ve muhafaza ettiler.”

MB-HK-Y)
Kaynak: İHA