Şahinbey Belediyesi ŞAHKUT Ekibi Cerablus'ta

Şahinbey Belediyesi’nin kendi bünyesinde kurduğu ŞAHKUT (Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma) ekibi Suriye’deki vatandaşlara yardım için Cerablus’a gitti.

Şahinbey Belediyesi ŞAHKUT Ekibi Cerablus'ta
Şahinbey Belediyesi’nde çalışan gönüllerden oluşan ŞAHKUT arama kurtarma ekibi Fırat Kalkanı Operasyonu’nda DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a giderek oradaki halka yardım elini uzattı.

AFAD ile birlikte koordineli çalışan ŞAHKUT ekibi Türkiye’de bulunan ve Cerablus’un kurtulmasıyla birlikte ülkelerine dönen Suriyelilere gıda yardımı dağıtımında görev aldılar.

Sınır ötesine hizmet

Şahinbey İlçesi’ndeki vatandaşlara beşikten, mezara kadar hizmet anlayışı ile çalışan Şahinbey Belediyesi bu hizmetini sınır ötesine taşıdı. Fırat Kalkanı Operasyonu ile sınır ötesine geçen Türk askerinin ÖSO ile birlikte yürüttüğü operasyonda ŞAHKUT ekibi hayatlarını riske atarak, Cerablus ve Çobanbey arasındaki 177 köyde bulunan Suriyelilere yapılan 5 bin çuval un dağıtımı organizasyonunda yer alıyor. Şahinbey Belediyesi ŞAHKUT ekibiyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü Cerablus’a giderek Gaziantep’in Suriye’deki şefkatli eli oldu.
Kaynak: İHA