Pursaklar Devlet Hastanesi İnşaatı Sona Yaklaşıyor

Pursaklar Devlet Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Üç bloktan ikisi tamamlanan hastane inşaatında sona yaklaşıldı.

Pursaklar Devlet Hastanesi İnşaatı Sona Yaklaşıyor
Pursaklar’ın en büyük ihtiyacı olan 150 yataklı devlet hastanesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık on aydır çalışmalarını sürdüren yüklenici firma, 2017’de hastaneyi bitirip teslim etmek için gece gündüz mesai yapıyor. 3 bloktan oluşan hastane inşaatında poliklinikler ve ana binanın olduğu bloklar tamamlandı. Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Hastane inşaatı çok hızlı ilerliyor. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Hem ilçemizin hem de bölgenin önemli ihtiyacına cevap verecek. Rabbim kazasız belasız tamamlayıp hizmete açmayı nasip etsin” diye konuştu.

Hastane bütün ihtiyaçları karşılayacak kapasitede

11 mühendisin takip ettiği ve 300 işçinin çalıştığı hastane inşaatında tamamlanan blokların havalandırma ve elektrik tesisatı yapılıyor. Bir taraftan dış cephe kaplaması da devam eden Pursaklar Devlet Hastanesi içerisinde Kulak Burun Boğaz (K.B.B), dahiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatrı, 7 adet ameliyathane, 1 adet sezeryanhane, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuvarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer alacak. Vatandaşın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek olan hastanede kreş de yer alıyor. 3 blok olarak inşa edilen hastane, 5 ayrı binadan oluşacak. Hasta kabul kısmında anaokulu da bulunacak.
Kaynak: İHA