ODTÜ 61'İnci Eğitim Ve Öğretim Yılına Başladı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) 61’inci eğitim-öğretim yılı açılışında konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, "Bizler ODTÜ’lü olmayı bir ayrıcalık olarak tanımlarız" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) 61’inci eğitim-öğretim yılına başladı.

Açılışta ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği ’Vatan Marşı’ ve dünya müziklerinden seçmeler katılımcıların dinletisine sunuldu. Açılış töreninde konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, üniversitede yeni eğitim almaya başlayacak öğrencilere seslenerek, "Uzun yılların emeği sonucu sizleri ODTÜ’ye getiren özverili çalışmalarınız için hepinizi kutluyorum. Bizler ODTÜ’lü olmayı bir ayrıcalık olarak tanımlarız. Neden ’ayrıcalık’ olduğunu kampüsümüze ilk adım attığınız andan itibaren hissedebilirsiniz. A-1 kapımızda sizi selamlayan Bilim Ağacı’nın da sembolize ettiği gibi bilimin ve bilimsel anlayışın üstünlüğü üzerine kurulu köklü geleneği ile ODTÜ kendisi gibi öncü bireyler yetiştirmektedir" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kök, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan sonuçlarına göre 2016 yılında 3 bin 29 öğrencinin ODTÜ’de okumaya hak kazandığını belirterek, şunları kaydetti:

"ÖSYM tarafından açıklanan LYS 2016 sonuçlarına göre üniversitemize toplam 3 bin 29 öğrenci yerleştirilmiştir. Üniversitemize en çok öğrenci gönderen iller sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya olmuştur. Farklı puan türlerinde ilk 100’e giren 12 öğrenci ODTÜ’yü tercih ederken, yaklaşık 500 öğrenci 500’ün üzerinde puanla ODTÜ’ye yerleşmiştir. ODTÜ’yü kazanan öğrencilerin yüzde 63’ünün ilk üç tercihine yerleşmesi ODTÜ’nün en çok tercih edilen devlet üniversitelerinin başında geldiği gerçeğini bir kez daha doğrulamıştır. ODTÜ, Biyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama, İstatistik, Çevre, Gıda, Havacılık-Uzay, Maden, Metalurji-Malzeme ve Petrol-Doğalgaz Mühendisliği bölümlerimiz lisans programlarıyla devlet üniversiteleri arasında en yüksek taban puana sahip üniversite olmuştur. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsümüzün tavan sıralamalarının yüksekliği ve yaşanan kontenjan doluluğu bizleri sevindiren başarılar olmuşlardır."

"Tasarladığımız yeni tanıtım etkinliği projelerini bu yıldan itibaren hayata geçireceğiz"

Son yıllarda ODTÜ’yü yüksek sıralardan tercih eden öğrencilerin sayısında bir azalış olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kök, "Bizi üzen bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. 10-15 sene önce çok daha fazla öğrencinin ODTÜ’yü tercih ettiği ilk 100 sırasında son yıllarda 10 ve daha az öğrencinin tercih ettiği görülmektedir. Açılan yeni üniversiteler, lisans programlarının fazlalığı ve vakıf üniversitelerinin adaylar için oldukça yüksek sayılabilecek maddi vaatleri bu sayının düşmesindeki sebepler arasında gösterilse de bize düşen en büyük görev, ODTÜ’de verilen kaliteli eğitimi ve bunun sonucu hak edecekleri evrensel ODTÜ diplomasının önemini üniversite adaylarına, ailelerine ve lise öğretmenlerimize daha etkili anlatabilmektir. Bu kapsamda tasarladığımız yeni tanıtım etkinliği projelerini bu yıldan itibaren hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA