Müşteriye Kötü Davranan Esnafa Tezgah Kapatma Cezası

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye yetkilileri, tuhafiye pazarında müşteriye kötü davranışta bulunan bir esnafın tezgahını encümen kararıyla bir günlüğüne kapattı.

Müşteriye Kötü Davranan Esnafa Tezgah Kapatma Cezası
Devrek Belediyesi, tuhafiye pazarında vatandaşlara kötü davranışta bulunduğu tespit edilen bir pazarcının tezgahını belediye encümeni kararıyla kapattı. Esnafın tezgah açtığı bölüm ise zabıta ekiplerince demir korkuluklarla kapatıldı. Kapatılan alana ise "Pazar yerinde tüketiciye karşı sözlü ve fiili kötü muamelede bulunulması nedeniyle bu alan bir günlük süreyle faaliyetten men edilmiştir" yazısı konuldu.

Pazarda düzenli olarak denetimlerde bulunduklarını ifade eden Zabıta Müdürü İsmet Uzunsoy, "Yaptığımız kontrollerde kurallara uymayan, tüketiciye karşı sözlü ya da fiilen kötü muamelede bulunduğunu tespit ettiğimiz esnaflar hakkında belediye encümenimizce gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Amacımız vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleridir. Bugüne kadar yaptığımız kontroller aynı kararlılıkla bundan sonrada devam edecektir. Vatandaşlarımızdan kendilerine kötü davranışlarda bulunan pazarcı esnafını ve şikayetlerini Zabıta Müdürlüğümüze bildirmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA