KKTC Başbakanı Özgürgün Dünya Basın Konseyleri Birliği Heyetini Kabul Etti

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Dünya Basın Konseyleri Birliği’nin 17’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı için KKTC’de bulunan Dünya Basın Konseyleri Birliği heyetini kabul etti.

KKTC Başbakanı Özgürgün Dünya Basın Konseyleri Birliği Heyetini Kabul Etti
Kabulde Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Kajubi Mukajanga ve Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı ve Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkan Yardımcısı Şule Aker birer konuşma yaptı. Şule Aker, kendilerini kabul ettiği için Başbakan Özgürgün’e teşekkür ederek, Dünya Basın Konseyleri Birliği’nin 17’nci Olağan Genel Kurulu’nun yarın Acapulco Otel’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Aker, dünyanın değişik ülkelerinden kendi ülkelerinin basın konseylerini temsilen gelen üyelerin Başbakan Özgürgün’ü görmek ve tanımaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, konsey üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uluslararası bir basın organizasyonun KKTC’de yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

KKTC’de yapılacak çalışmanın şimdi ve gelecekte, yakınlaşma, işbirliği ve dostluğa dayanması temennisinde bulunan Başbakan Özgürgün, güzel bir organizasyon olmasını diledi. Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Kajubi Mukajanga da, Özgürgün’e kendilerini kabul ettiği ve misafirperverliği için teşekkür ederek, konsey hakkında bilgi verdi.

Mukajanga, KKTC’ye ikinci gelişleri olduğunu belirterek, bundan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Kaynak: İHA