Kızı Talas'ta Kazım Karabekir'i Anlattı

Kurtuluş Savaşı’nın Doğu Cephesi Komutanı Korgeneral Kâzım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, “Dünü Unutma Yarına Hakkın Olsun" isimli bir konferans verdi.

Kızı Talas'ta Kazım Karabekir'i Anlattı
Talas Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Timsal Karabekir, yaptığı sunumda Kazım Karabekir Paşa’nın arşivinden derlenen fotoğraflar ve notlar ile Kurtuluş Savaşı yıllarının ve savaşın hangi zorluklar altında kazanıldığını dinleyicilerle paylaştı.

Konferansın, tarihi öğrenmeleri açısından gençlere çok faydalı olacağını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Biliyorsunuz, 15 Temmuz yeni bir Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıydı. Bu ülke üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmemiş. Çünkü ülkemiz çok stratejik bir konumda. Eğer oynanan oyunların farkına varırsanız ve kendinizi iyi yetiştirirseniz zannediyorum Türkiye, çok uzun yıllar boyunca ayakta kalacaktır. Tek güvencemiz siz gençlersiniz. Sizin sayenizde oynanan oyunlar hep başarısız olacaktır. Dolayısıyla rahmetli Kazım Karabekir Paşa’nın gençlere verdiği değer de takdire şayandır. Bu önemin bilincindeyiz.” dedi.

Konferansı dinleyen öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: “İnternetin ve sosyal medyanın çok önemli olduğu bu çağda inşallah bu olanakları iyi ve doğru yönde kullanırsınız. Bir şey öğrenirseniz öncelikle kendiniz için öğreniyorsunuz ama bununla birlikte ülkenin kalkınmasına da katkı sağlıyorsunuz. Dolayısıyla bu tür bilgiler çok iyi olur. İlerlemiş yaşına rağmen çok dinç gözüken ve sizlere dinç bir şekilde konferans verecek olan ve bizleri kırmayarak buraya gelen Timsal Hanım’a çok teşekkür ederim. Geçmişimizi rahmetle yad ediyoruz. Rabbim inşallah bir daha ülkemize sıkıntılı günler yaşatmasın.”
Kaynak: İHA