Kıbrıs Gazileri Döndü

Edirne Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile 42 yıl önce savaştıkları topraklara giden Edirne Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Edirne’ye döndü.

Kıbrıs Gazileri Döndü
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın destekleri ile 42 yıl önce düşmanla canları pahasına çarpıştıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden 30 Muharip Gazi, Edirne’ye döndüler. Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra ilk kez savaştıkları topraklara giden Muharip Gaziler, unutulmaz günler yaşadıklarını belirttiler. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kendilerine böyle bir gezi organize ettiği için teşekkür eden Muharip Gaziler, en son silah, top seslerini duydukları, savaşın bıraktığı hüzünlü izleri tekrardan hatırladıklarını ifade ederek, “Gurur, hüzün, mutluluk ve heyecan gibi karışık duydular yaşadık” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezisi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Fazıl Küçük Müzesi, Tarihi Girne Kapısı, Büyük Han, Selimiye Camii, Lokamacı Sınır Kapısı, Arasta Çarşısı’nı gezdiler. Gaziler, Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin (subay, astsubay, erbaş ve erler) anısına Türkiye tarafından yapılan Girne’deki Karaoğlan Şehitliği’ni de ziyaret ettiler. Bundan 42 yıl önce düşmana karşı savaştıkları omuz omuza çarpıştıkları silah arkadaşlarının isimlerini şehitlikte gören Muharip Gaziler, çok duygulandıklarını ifade ederek, tarih kitaplarında savaşı galibi kim olursa olsun, sonucun iki taraf içinde acıdan başka bir şey olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA