Eski İçişleri Bakanı Selçuk, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya’nın Kaş ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 86 yaşındaki Eski İçişleri Bakanı Ahmet Selçuk için Antalya Valiliği önünde tören düzenlendi.

Eski İçişleri Bakanı Selçuk, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ulaştırma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı ile Başbakanlık Müsteşarı, kısa dönem İçişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yapan 86 yaşındaki Ahmet Selçuk, Antalya’nın Kaş ilçesinde tatil yaptığı sırada 1 Ekim Cumartesi günü kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. Selçuk için Antalya Valiliği girişinde devlet töreni düzenlendi.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Merhum Selçuk’un Eşi Nevin Selçuk ve yakınları katıldı.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da çelenk gönderdi.

Selçuk’un Türk bayrağına sarılı tabutu tören mangasının omzunda getirilirken özgeçmişi okundu. Antalya İl Müftüsü Osman Artan da merhum için dua okudu. Devlet töreninin ardından Selçuk’un cenazesi, cenaze namazı için Muratpaşa Camii’ne götürüldü.
Kaynak: İHA