Diyarbakır'da 'Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi' Projesi

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje kapsamında kadınlara eğitim verildi Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Akyıl: 'Bu projemiz, kentimizde turizmin gelişmesine faydalı olacaktır'.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi' projesi kapsamında kadınlara eğitim verildi.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitim programında konuşan Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, daha önce 122 girişimci kadına yönetici eğitimi verdiklerini belirterek, gelen talepler üzerine DTB ile bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 100 kadına turizmde kadın girişimciliği ve yöneticiliği konularında eğitim verileceğini aktaran Akyıl, 'Üyelerimizin ve girişimci kadınlarımızın bu eğitimden azami şekilde faydalanıp işletmelerine yansıtacaklarını düşünüyoruz. Bu projemiz, kentimizde turizmin gelişmesine de faydalı olacaktır.' ifadelerini kullandı.

DTB Başkanı Engin Yeşil ise, kentin tarihi ve kültürel özelikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu işaret ederek, projeyle kadın girişimci sayısının artacağına ve işletmelerde hizmet kalitesinin yükseleceğine inandıklarını söyledi.

Engin, 'Bu tür eğitimler girişimci kadınlarımızın iş hayatına daha aktif bir şekilde katılmalarına ve başarılı olmalarına büyük katkı sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.

Dört gün sürecek eğitimlerin ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceği kaydedildi.
Kaynak: AA