Çocuk Üniversitesi Yaz Boyunca Çocukları Bilgisayar Ekranından Kurtardı

Yaz boyunca çocukları bilgisayar ekranından kurtaran Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde yürütülen “Resimde Yaratıcılık, Yaratıcı Sanat Atölyesi, Seramikle tanışıyoruz, Seramik Atölyesi, Anne Çocuk ve Seramik, Böcek Okulu” programlarının kapanış sergisi ve sertifika töreni yapıldı.

Çocuk Üniversitesi Yaz Boyunca Çocukları Bilgisayar Ekranından Kurtardı
Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sedef Dikmen, Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Ercan Dural, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Güldane Araz Ay ile Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Altunsoy katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesi’nde yaz boyunca gönüllülük esasıyla süren pek çok etkinliğin yapıldığını belirtti.

Büyük özveriler ile gerçekleştirilen bu etkinlikler için emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Özcan, çocukların yaz aylarında hoşça vakit geçirmesinin ve sevdikleri şeyleri yapmasının önemine de değindi.

Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sedef Dikmen ise, çocuklar için hazırlanan programlara yazın okulların tatil olmasıyla daha çok talep olsa da, bu sene kış döneminde de yeni bir program açmayı planladıklarından bahsetti ve üniversite hocalarından destek istedi. Doç. Dr. Dikmen, çocukların tatilde okul, sınav ve çalışma kaygısından uzak, tamamen eğlenerek öğrenmelerini hedeflediklerini; bu sayede çocuk üniversitesinin yaz boyunca çocukları bilgisayar ekranından, cep telefonlarından, tabletlerden de kurtardığını ifade etti.

Dikmen, “Çocukları yönlendirmek bizim elimizde. Onları sadece ezbere eğitime boğmamalı, mümkün olduğunca bir sanat dalına özendirmeli, fen bilimlerini yaşayarak, görerek öğrenmelerini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Çocukların temmuz ve ağustos aylarında 6 hafta boyunca süren eğitimlerde ortaya koyduğu eserlerin sergilendiği etkinliğin sonunda Öğr. Gör. Ercan Dural tarafından verilen “Seramikle Tanışıyoruz, Seramik Atölyesi, Anne Çocuk ve Seramik”, Doç. Güldane Araz Ay tarafından verilen “Resimde Yaratıcılık ve Yaratıcı Sanat Atölyesi” ile Doç. Dr. Sulhi Özkütük ve Doç. Dr. Ferhat Altunsoy tarafından yürütülen “Böcek Okulu” programlarında eğitim alan 57 öğrenciye sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA