Camiler Ve Din Görevleri Haftası

Denizli Müftüsü Aşık: 'Camilerdeki kütüphaneleri daha da zenginleştirmek için vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz'.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, camilerdeki kütüphaneleri daha da zenginleştirmek için vatandaşların maddi ve manevi desteklerini beklediklerini söyledi.

'Camiler ve Din Görevlileri' Haftası nedeniyle Delikliçınar Yeni Cami'de açılış programı düzenlendi.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, hafta dolayısıyla camiye gelen çok sayıda ilkokul öğrencisine, camiler ve din görevlileri hakkında bilgi verdi, çocuklarla sohbet edip caminin bölümlerini çocuklara tanıtan Aşık, çocuklara dini bilgilerin yer aldığı çeşitli kitapçıklar hediye etti.

Müftü Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın her yıl bir ana temasının olduğunu, bu yılki ana temanın da 'Cami ve Kitap' olduğunu belirtti.

Hafta boyunca 19 ilçenin tamamında ilçe müftülerinin, Milli Eğitim müdürleri ve mülki amirlerle görüşerek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince öğrencilerin camileri ziyaret edeceklerini ifade eden Aşık, şunları söyledi:

'Din görevlilerimiz, müftülerimiz, vaizlerimiz de okulları öğrencilerimiz ziyaret edecekler ve bu şekilde bu haftanın açılışını başlatacağız. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Bunların başında kitap, kartela ve çocukların hoşuna giden diğer hediyeler, çikolata ve benzeri olacak. Camileri bir okul gibi üniversite gibi işlevsel hale getirmek istiyoruz, zaten böyle. Camiler halk üniversiteleridir. Halk mektepleridir. Camiler tarihte hem asrısaadette hem İslam tarihinde bilgi merkezleri oldu. Eğitim, ilim merkezleri oldu. Camilerimizin müştemilatında kütüphanelerimiz var. Camilerde sosyal mekanlar yapmak suretiyle öğrencilerimizin, gençlerimizin okul ödevlerini yapma, boş zamanlarını orada geçirmek için hazırlıklarımız var. Camilerdeki kütüphaneleri daha da zenginleştirmek için vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz.'

Camilerin çözüm üreten yerler olduğuna dikkat çeken Aşık, 'Camiler devletimizin, milletimizin Allah göstermesin darda kaldığında, çözüm üreten mekanlar olmuşlardır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiren mekanlar olmuşlardır. İstiklal Savaşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında cepheye asker toparlama, gönderme yerleri, merkezleri camiler olmuşlardır. 15 Temmuz'daki o menfur darbe olayında camilerimizin minarelerinde verilen selalarla bu milletin manevi gücüne güç katmıştır. Camilerimiz buna katkı sağlamıştır.' dedi.
Kaynak: AA