Bursa'daki Vinç Kazasının Davası

Stadyum inşaatında kullanılan vincin kuvvetli lodos nedeniyle yoldaki taksinin üzerine devrilmesiyle ilgili görülen davada, vinç firması yönetim kurulu üyesine 2 yıl 1 ay ve operatörüne de 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bursa'da stadyum inşaatında kullanılan vincin, kuvvetli lodos nedeniyle yoldaki taksinin üzerine devrilmesi, bir kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili görülen davada, vinç firması yönetim kurulu üyesi 2 yıl 1 ay, operatörü de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, firmanın yönetim kurulu üyesinin avukatı katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında, 'Taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak' suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istendi.

Sanık avukatı Metin Sönmez, 'Olay günündeki olumsuz hava şartlarının göz önünde bulundurulmasını, sanığın lehine olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz.' dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan delillere göre, yönetim kurulu üyesine 2 yıl 1 ay, vinç operatörüne ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Heyet, yönetim kurulu üyesinin hapis cezasını, ölen şahsın yakınları ile müştekinin şikayetlerinden vazgeçmiş olmaları sebebiyle 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi. Sanığın cezayı 10 taksit halinde ödemesine, geciktirmesi halinde tamamının ödetilmesine, yine ödenmediği takdirde de cezaevine gönderilmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, operatörün de iyi hali ve sabıkasız oluşu sebebiyle denetimli serbestlik hükümleri gereği serbest kalmasını, 5 yıl içinde benzer suç işlemesi halinde cezaevine gönderilmesini kararlaştırdı.

- Olay

Geçen yıl 1 Şubat'ta, o dönem inşaatı devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunun yapımında kullanılan vinç, sabah saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle Acemler Kavşağı'nda, seyir halindeki 16 T 5541 plakalı taksinin üzerine devrilmişti.

Kazada, sürücü Fatih Demirkıran (28) ile takside bulunan Kübra A. yaralanmış, yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Durumu ağır olan sürücü Demirkıran, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA