Burhaniyeli Simitçi Sigara Savaşçısı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 30 yıl aralıksız içtiği sigarayı bırakan simitçi, sigara savaşçısı oldu. Simit arabasına, sigara karşıtı şiirler ve uyarıcı yazılar asan adam insanın sigaraya nasıl başladıysa öyle bırakabileceğini söyledi.

Burhaniyeli Simitçi Sigara Savaşçısı Oldu
İşçi emeklisi 61 yaşındaki Ahmet Nedim Hergül, 30 yıl içtiği sigarayı bıraktıktan sonra Ali Çetirkaya Caddesi’ndeki simir arabasına yazdığı sigara karşıtı şiirler ve Sigaramın Dumanı adlı tiyatro eseri ile adını duyururken, sigara savaşçısı oldu. Simit arabasının etrafını, yazdığı sigara karşıtı şiirler ve uyarıcı yazılarla donatan Ahmet Nedim Hergül, ömrü yettiğince sigaraya karşı savaşını sürdüreceğini söyledi.

Özellikle gençlerin elinde sigara gördüğünde çok üzüldüğünü anlatan Ahmet Nedim Hergül, "Sigarayı bırakmak zor değil. Nasıl başladıysanız öyle bırakın. Kendinize iyilik yapın. Kendi paranızla kendinize kiralık katil tutmayın. Ben çok sayıda insanın sigarayı bırakmasına vesile oldum. Kısacası, sigara dertlere çare değil. Çare olsaydı ben bırakmazdım. Herkes sigarayı bırakabilir. Ben bu konudaki çalışmalarıma yılmadan, usanmadan devam edeceğim" dedi.

Kaynak: İHA