Böbrek Nakliyle Annelik Hayali Gerçekleşti

Böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Mensure Kırıcı, dünyaya getirdiği erkek çocukla anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Diyarbakır'da 4 yıl önce böbrek nakli ile sağlığına kavuşan 20 yaşındaki Mensure Kırıcı, dünyaya getirdiği erkek çocukla anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Böbrek yetmezliği hastalığıyla 3 yaşında tanışan Kırıcı, uzun süren zahmetli bir tedavi sürecinin ardından 4 yıl önce amcasından yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Yapılan takip sonucu gebe kalmasına izin verilen anne, dünyaya getirdiği erkek çocuk ile annelik duygusunu tatmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kırıcı, yaptığı açıklamada, sağlığına kavuştuğunu ve annelik hayalinin gerçekleştiğini belirterek, kendisine böbreğini veren amcası ve doktoruna minnettar olduğunu söyledi.

Anneliğin dünyanın en güzel duygusu olduğunu ifade eden Kırıcı, kendisine bu duyguyu yaşatanlara teşekkür etti.

Doktorunun kendisiyle çok ilgilendiğini anlatan Kırıcı, çocuğuna doktoru Ali Kemal'in ismini verdiğini ifade etti.

Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu ise, hastanın çocuk sahibi olmasının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Böbrek nakli olmuş kadın hastaların nakil sonrası çocuk sahibi olma durumunun söz konusu olduğunu belirten Kadiroğlu, 'Bu hastalarımız nakilden en az iki yıl sonra takip edilen tetkiklerinde anormal bir durum saptanmazsa böbrek nakli olmuş hastanın gebe kalmasına izin verilir. Gebelik süresince hasta hem nefroloji hem de kadın doğum uzmanı tarafından takip edilir. Bu hastalarımızda gelişen gebelik durumu ve gebelik süresince karşılaşılacak problemler, sağlıklı kadınların gebelik süresince karşılaşacağı problemlerle benzerdir. Dolayısıyla böbrek nakli olmak gebe kalmaya engel bir durum değildir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA