Bilgi Ve Kültür Evi Yeni Eğitim Sezonu Açılış Toplantısı Yapıldı

Akyazı Belediyesi Bilgi ve Kültür Evi Derslere Destek Merkezi 2016-2017 yeni eğitim öğretim yılı açılış toplantısı Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Bilgi ve Kültür evi öğretmenleri ve öğrenci velilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Bilgi Ve Kültür Evi Yeni Eğitim Sezonu Açılış Toplantısı Yapıldı
Bünyesindeki Uzman eğitimci kadrosu ile her yıl yüzlerce öğrenciyi başarıya ulaştıran ve hedeflerine gitmelerinde büyük katkı sağlayan Akyazı Belediyesi Bilgi ve Kültür Evi’nin 2016 - 2017 yeni eğitim öğretim yılı açılış toplantısı Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Sakarya Üniversitesi Matematik ve Fen bilimleri eğitim bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa Yılmazlar, Bilgi ve Kültür evi öğretmenleri ve öğrenci velilerinin yoğun katılımı ile yapıldı. Yeni eğitim sezonu açılışında ilk olarak Sakarya Üniversitesi Matematik ve Fen bilimleri eğitim bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa Yılmazlar açılışa katılan tüm velilere ve öğretmenlere hitaben konuşma yaptı. Yılmazlar konuşmasında, “Öncelikle Akyazı Belediyesi’nin bu eğitim adına verdiği güzel hizmetten dolayı ilk olarak bu geleneği sürdüren Akyazı Belediye Başkanımıza ve burada bulunan değerli eğitim personeli hocalarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum. Sakarya Üniversitesi olarak Akyazı bizim gerek eğitim alanında gerekse de spor alanında yakından takip ettiğimiz örnek bir ilçe bu anlamda başkanımız gerçekten ilçesi için iyi şeyler yapıyor ve gayret gösteriyor. Kendisinde uzun yıllık bir eğitimci kimliği de olması işte böyle güzel işler ve böyle güzel eğitim kurumları ortaya çıkarıyor. Sakarya Üniversitesi olarak Akyazı için elimizden gelecek ne varsa gerek ders gerek eğitim anlamında her zaman yardıma hazırız. ”dedi

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise konuşmasında, “Bilindiği üzere Akyazı Belediyesi Bilgi ve Kültür Evi yıllardır İlçemiz öğrencilerine ücretsiz olarak hizmet vermekte. Öğrencilere karşı sorumluluğumuzu asla unutmuyor onları bu başarılara götürecek araçları ve imkanları kendilerine ücretsiz olarak sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Bilgi ve Kültür evi Derslere Destek merkezimizde ilçemizin tüm öğrencileri için geniş bir Kütüphane arşivimiz, çalışma masalarımız, Ücretsiz internet ve yazıcı çıktısı hizmetimiz var. Konusunda Uzman 5 öğretmenimiz Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, İngilizce derslerinde öğrencilerimize ders veriyorlar. 3 Adet Dersliğimizde Akıllı tahtalar ile teknolojinin getirdiği tüm yenilikleri yakından takip ediyoruz. Bu anlamda sınıflarımızdaki öğrencilerimiz izledikleri dersleri daha da zevkle takip ediyorlar. Sizlerde Veliler olarak öğrencilerinizi yakından takip edin öğretmenlerimiz burada onları yetiştiriyorlar sizler de evlerinizde çocuklarınızın dersleri ile yakından ilgilenin. Çocuklarımız beyinleri çok taze iken onlara faydalı ilim ve bilgi verelim öğretelim. Sadece Okul dersleri değil onlara namazı Kuranı ve Kuran okumayı da aşılayın. Biz Eğitim için öğrencilerimiz için her türlü fedakarlığa varız. Bugün burada bulunan Bilgi ve Kültür evimize müraacat eden bize kayıt başvurusunda bulunan tüm öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Kimseyi açıkta bırakmadık bırakmayacağız. Bu zamana kadar yüzlerce öğrencimiz burada bulunan öğretmenlerimizin verdikleri güzel eğitimler ile başarıdan başarıya ulaştılar ve çok güzel okullara bileklerinin hakkıyla, çalıştığı derslerin hakkıyla yerleştiler. Fetö Terör örgütü ağabeyleri yada ablalarının yardımları ile değil. Burada derslerine destek alan çocuklar eksiklerini gördüler ve eksik kalan yerleri çalışarak tamamladılar. Biz eğitim için her fedakarlığa varız. Ülkemizde yada ilçemizde yasadışı hiçbir eğitim faaliyetine müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Sizlerde çocuklarınıza yaklaşan ve onlara sözde ağabeylik yada ablalık sıfatı ile gelecek vaad eden kişilere karşı dikkatli olun sakın olaki bu vaatlere kanmayın. Akyazı Belediyesi eğitimin her zaman destekçisi bunu unutmayınız. Bu duygu ve düşünceler ile tekrardan yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA