Batı Akdenizli Doğaltaş İhracatçıları Verona'da

Batı Akdenizli doğaltaş firmalar İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen Marmomacc Fuarı’na katıldı. Fuar alanına kurulan stantta ürünlerini tanıtıp, ziyaretçilerini ağırlayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) heyeti aynı zamanda kentin önde gelen firmalarıyla iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Batı Akdenizli Doğaltaş İhracatçıları Verona'da
İtalya’nın Verona şehrinde bu yıl 51.’si düzenlenen Marmomacc doğaltaş fuarı, 50’nin üzerinde ülke ve binin üzerinde firmanın katılımıyla düzenlendi.

Dünyanın önde gelen doğaltaş üreticisi ülkeleriyle, doğaltaş ithalatçısı firmalarının büyük ilgi gösterdiği ve 60 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği fuara Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları da katıldı.

Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi kapsamında fuara katılan Batı Akdeniz Doğaltaş Kümesi, fuar alanında stant açıp bölgenin doğaltaş ürünlerini tanıttı, Verona’nın en önemli doğaltaş ithalatı ve satışı yapan Margraff ile Cereser başta olmak üzere firmalara heyet olarak ziyaretler gerçekleştirdi.

Batı Akdeniz fuarda, BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, Selçuk Baysarı, BAİB Genel Sekreteri Fisun Evrensevdi Pektaş tarafından temsil edildi. Doğaltaş sektöründe düzenlenen dünya üzerindeki en büyük etkinlik olan fuar, iş bağlantılarının sağlandığı bir organizasyon olması ve sektöre yön vermesiyle de öne çıkıyor. Fuar alanına kurulu stantta bölge firmalarımız Verona’ya götürdükleri ürünlerini ziyaretçilere tanıttı ve ihracat potansiyelleri hakkında bilgiler verdi. Fuarda BAİB standını Milano Başkonsolosu Hami Aksoy da ziyaret etti. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu’da BAİB standını ziyaret edip, BAİB heyeti ile görüştü.
Kaynak: İHA