Başkent'te Kazı Sezonu Ay Sonunda Sona Eriyor

Ankara’da 1 Nisan’da başlayan 2016 kazı sezonu, 31 Ekim’de sona erecek. Bu tarihten sonra yeni kazı sezonu açılıncaya kadar, acil durumlar ve arızalar dışında kazı yapılamayacak.

Başkent'te Kazı Sezonu Ay Sonunda Sona Eriyor
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Başkent’te yol ve kaldırımların altyapı kuruluşları tarafından tekrar tekrar kazılıp bozulmasını önlemek için, Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) altyapı çalışmalarını yapan ilgili kurum, kuruluş ve birimlerle koordinasyon sağladığını söyledi.



Hava koşulları, trafik güvenliği, vatandaşların can ve mal güvenliği için AYKOME’de kazı sezonunun belli bir takvime bağlandığını da belirten Vedat Üçpınar, “İlçe belediye temsilcileri ve altyapı kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul toplantısında daha önce alınan karar doğrultusunda 1 Nisan’da başlayan 2016 kazı sezonu, 31 Ekim’de sona erecek. 31 Ekim’den itibaren, acil durumlar ve arızalar dışında kazı yapılamayacak" dedi.

Üçpınar, kaçak kazı çalışmalarını önlemek için gezici ekiplerce aralıksız denetimler yapılacağını, vatandaşların bu konuda duyarlı davranarak, şikayetlerini, ALO 153 numaralı Mavi Masa hattına bildirebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA