Almanya'da Camilerde 'Açık Kapı Günü' Etkinliği

Camilerde, ziyaretçilere İslamiyet ile ilgili bilgiler verildi.

Almanya'daki camiler, geleneksel 'Açık Kapı Günü' etkinliği kapsamında ziyaretçilerini ağırladı.

Her yıl farklı sloganla düzenlenen ve camileri ziyaret edenlere İslamiyet ile ilgili bilgilerin verildiği etkinliğinin bu yılki konusu 'Hicret-Güçlük, Sıkıntı ve Fırsat Olarak Göç' oldu.

Başta Köln Merkez ve Berlin Şehitlik olmak üzere ülkedeki çok sayıda cami, etkinliğe katıldı.

Şehitlik Camisi'ni, çok sayıda ziyaretçi rehberler eşliğinde gezdi. Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte, ziyaretçilere cami avlusunda Türk yemekleri ikram edildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Dış İlişkiler Müdürü Dr. Zekeriya Altuğ, Almanya'daki camilerde önceleri zaman zaman yapılan etkinliğin, son 20 yıldır 3 Ekim'de geleneksel şekilde düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin son 10 yıldır da farklı konseptler üzerine yapılmaya başladığını dile getiren Altuğ, etkinlikle özellikle camilerin hizmetleri, topluma katkılarını anlatmanın amaçlandığını bildirdi.

Ayrıca her yıl seçilen başlık üzerine ziyaretçilere çeşitli bilgiler verilerek toplumda İslamiyet ile ilgili bilgi eksikliğini gidermenin hedeflendiğini bildiren Altuğ, etkinliğe gelen insanların, ön yargılardan vazgeçtiklerine tanık olduklarını vurguladı.

Son dönemlerde Müslüman karşıtlığının arttığına işaret eden Altuğ, 'Bu da bize eskiye oranla daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteriyor.' diye konuştu.

Bu yıl 'Hicret-Güçlük, Sıkıntı ve Fırsat Olarak Göç' başlığının ele alındığını kaydeden Altuğ, geçen yıl Alman hükümetinin sınırlarını açmasıyla ülkeye sığınmacıların gelmesinden sonra, toplumun bazı kesimlerinde göçmen ile İslam karşıtlığı söylemlerinin arttığını belirtti.

Altuğ, 'Göçün de topluma katkıları bulunduğunu, bunun bir tehlike ya da zorluk değil tam aksine bir fırsat, toplumları ileri götüren, geleceğe hazırlayan bir unsur olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz.' dedi.

Kaynak: AA