Adıyaman'da Yürüyüş Günü Kutlandı

3-4 Ekim Yürüyüş Günü Adıyaman’da düzenlenen yürüyüş ile kutlandı.

Adıyaman'da Yürüyüş Günü Kutlandı
Her yıl düzenli olarak kutlanan 3-4 Ekim Yürüyüş Günü, bu yıl Adıyaman’da yürüyüş ile kutlandı. Adıyaman Valiliği önünde toplanan kişiler Halk Sağlığı Müdürlüğüne kadar yürüyüş yaptı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 4 kilometre yürüyüşün ardından sağlıklı yaşam aracında merkez toplum sağlığı diyetisyenleri tarafından vücut analiz cihazıyla boy kilo ölçümü ve değerlendirilmesi yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, yürüyüşün önemine işaret ederek, “Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Bunu şu şekilde tanımlayabiliriz; yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir. Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz.

Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA